Kate Winslet i terrordrama

Stjärnans flyg nödlandade - misstänkt greps ombord

NÖJE

NEW YORK

Skådespelerskan Kate Winslet och hennes tvååriga dotter Mia hamnade nyligen i en misstänkt terrorattack i USA. Deras flygplan tvingades nödlanda.

- Det är det läskigaste jag varit med om, säger hon till Aftonbladet.

Kate Winslet och Leonardo DiCaprio i "Titanic".

"Titanic"-stjärnan var på väg till Texas för att spela in filmen "The Life of David Gale" när hennes plan plötsligt bytte riktning och nödlandade i Atlanta. Kaptenen förklarade att det fanns en misstänkt terrorist ombord på planet.

- Alla på planet var panikslagna. När vi landade gick poliser ombord och grep den misstänkte, säger Kate Winslet.

Ingen kom till skada, men Kate säger att det var en omskakande upplevelse både för henne och för dottern Mia. Oturen följde dock med henne hela vägen till Texas.

- En dag när vi spelade in filmen tvingades vi avbryta för att en tornado på väg. Vi blev tvungna att rusa ner i en jordkällare och gömma oss i flera timmar. Min dotter blev jätterädd, det blev lite mycket för henne med en misstänkt flygkapning och en tornado inom några veckor, säger hon.

Titanic genombrottet

Sedan Kate Winslet fick sitt stora genombrott i "Titanic" 1996 har hon valt att jobba med mindre produktioner. Delvis för att få mer tid över för sin dotter.

- Jag är i första hand mamma och i andra hand skådespelerska. Får jag en stund under filminspelningen spenderar jag den med min dotter. Under alla månader vi spelade in filmen var jag med henne varje gång hon åt, varje gång hon tog ett bad. Det tror jag inte att de flesta mammor som har ett vanligt kontorsjobb kan göra, så jag har egentligen tur att ha ett så flexibelt jobb.

Dottern med hela tiden

Under den sex månader långa inspelningen av "The Life of David Gale" i USA, hade hon med sig sin dotter varje dag.

- Ibland arbetade jag 16 timmar i sträck, så man får se till att ha en strikt disciplin för att hinna med både barn och arbete. Jag är inte direkt tjejen som går ut och festar efter jobbet, säger hon.

Martin Gelin

ARTIKELN HANDLAR OM