- Vi är glada att det gick så bra

Jan Johansen, Pernilla Wahlgren

1 av 4 | Foto: BÖRJE THURESSON
Hemligt vapen: - Vi funderar på att ändra kläderna, förnya numret och vässa det så mycket vi kan. Och svävarna kommer att vara med i Globen, fast vi får trimma dem lite bara. De var för långsamma i Jönköping.
NÖJE

Hon var känd redan som spermie. Han har fått blöjorna bytta av Lill-Babs. Pernilla Wahlgren och Jan Johansen är en klockren kombination.

- Jag tror på oss, säger Pernilla.

Ni minns väl hur de svävade?

På datorstyrda plattor flöt Jan Johansen och Pernilla Wahlgren vidare från deltävlingen i Jönköping.

Ända till finalen i Globen.

- Det var hur kul som helst. Vi var ju så segertippade, och är glada att det gick så bra, säger Jan Johansen.

Att han och Pernilla gång på gång tar plats i rampljuset är inte förvånande. Tvärtom.

Det är förutbestämt.

Jans pappa är erkände jazzmusikern Egil Johansen, som lirat med bland andra Monica Zetterlund och Lill-Babs. När Jan var liten hoppade stjärnorna ibland in - och bytte blöjor.

Pernilla är dotter till skådespelarparet Christina Schollin och Hans Wahlgren. Vägen mot artisthimlen var utstakad från start.

Han gör sin fjärde Melodifestival, hon sin tredje.

- Vi har en fördel av att ha flera års erfarenhet av att stå på scen. Men det ploppar hela tiden upp nya artister som är nyhetens behag. Det är tuff konkurrens, konstaterar Jan.

Oavsett vad tv-publiken tycker om "Let your spirit fly" - han och Pernilla gillar låten.

- Jag är så himla glad för låten, jag tycker att den bara växer och växer. Det första jag gjorde när jag kom hem från Jönköping var att sätta på den. Det känns så himla bra med en låt man är så nöjd med, säger Pernilla Wahlgren.

De två har aldrig jobbat tillsammans tidigare, men trivs ihop. Lovorden studsar mellan dem.

- Det funkar strålande. Det är kul att jobba med Pernilla och hon sjunger bra. Vi har kul ihop, säger Jan.

- Han litar på mig och jag litar på honom till fullo. Bara känslan av att ha någon att ge en blick till på scen är jätteviktig. Det får inte bara bli en tävling, det måste vara kul också, säger Pernilla.

Hon tillägger:

- Delad glädje är dubbel glädje. Det vi upplever tillsammans nu, är mycket starkare och roligare än om vi tävlat för oss själva. Jag tror på låten. Och jag tror på oss.

3 Schlagerfavoriter

Tobias Lindner