– Det var övningar, inte sex

Fame

NÖJE

Insatsen på scenen gjorde Jessica Andersson och Magnus Bäcklund till finalister i Melodifestivalen.

Insatsen bakom scenen ledde till komiska sexrykten.

- Det var bara andningsövningar, säger duon och skrattar.

Inför deltävlingen i Göteborg trodde förbipasserande på backstageområdet att Magnus och Jessicas stånk och stön var sexljud. I själva verket var det andningsövningar de lärt sig i "Fame Factory".

De är lugna, trygga och rejäla.

Både Magnus Bäcklund och Jessica Andersson gillar präktighetsstämpeln.

- Jag tror att den gör att folk identifierar sig med oss. Mycket rysch-pysch är kanske kul, men vi är bara Magnus och Jessica som gillar att stå på scenen och sjunga och jag tror att folk har lätt att ta till sig det, säger Magnus.

Jessica:

- Vi var äldst i "Fame factory" och kallades för morsan och farsan. Vi har varit med ett tag och det kanske lyser igenom också.

Den enda lilla "incident" som duon varit inblandad i inträffade under repetitionerna inför Melodifestivalens deltävling i Göteborg. Förbipasserande hörde märkliga flås och stön från backstage-området.

- (Skratt) Det vara bara andningsövningar. Vi fick tips om dem av röstpedagogen Torsten Föllinger som hälsade på när vi var med i "Fame Factory", säger Magnus.

Det rullar på snabbt för duon Fame. På knappt ett år har de gått från anonymitet till kändisskap. Jessica och Magnus var med i förra omgången av "Fame Factory" i TV3. Jessica avbröt tävlandet för att föda barn och Magnus vann.

- Men Melodifestivalen är ett snäpp värre. Det är en sån tradition i tävlingen, säger Magnus.

Både han och Jessica är stadgade och hemkära.

- Min son är fyra månader och inte medveten om vad som sker. Han och hans pappa var med när jag tävlade i Göteborg men ljudet var lite för högt för honom.

- Det är tufft att vara nybliven mamma och artist ibland men vi har pusslat ihop det bra. Och finalveckan kommer familjen att vara med hela tiden, säger Jessica.

Delsegern i Göteborg blev även ett ekonomiskt klipp för Fame. Gaget dubblades till 100 000 kronor inför premiärturnén som startar nästa vecka.

- Mina tvillingdöttrar är 4 år. Blir det väldigt mycket jobb hoppas jag kunna ta med barnen om det blir längre turnéer så att man inte tappar kontakten med dem, säger Magnus.

3 Schlagerfavoriter

Dan Panas