- Jag trodde att jag skulle kissa på mig

Sanna Nielsen

Sannas hemliga vapen inför finalen: ”Jag har en lyckopeng som jag fått av min morfar som jag alltid bär med mig. Det är nog det enda.”
NÖJE

Tur i kärlek - och i Melodifestivalen.

Skrällvinnaren Sanna Nielsen laddar för final med nya kärleken Gudmund.

- Det är klart att jag vill vinna, säger hon.

Experter kan ha väldigt fel.

Sanna Nielsen tog sig helt otippat till final i Melodifestivalen - och fick upphaussade konkurrenter som Brandsta City Släckers och Alcazar att tappa hakorna.

- Jag trodde att jag skulle kissa på mig när jag såg resultatet. Det var fantastiskt, för det var ju verkligen oväntat, säger hon.

Efter segern i deltävlingen i Göteborg var pressen snabb att dra paralleller mellan henne och den etablerade stjärnan Carola.

- Det där med Carola är jätteroligt och smickrande. Jag har ju fått höra det förut bara för att jag och hon var ungefär lika unga när vi började våra karriärer.

Har ni något gemensamt?

- Vi har ju helt olika röster, så jag vet inte. Men jag hämtar mycket inspiration från henne. Vi älskar båda att stå på scenen. Och hon är fantastisk, så självklar när hon uppträder.

Sanna har laddat inför finalen med att vila upp sig och utveckla sitt framträdande.

Och så har hon förstås nya kärleken Gudmund att gosa med.

Men nej, ingen förlovning är på gång.

- Nej (skratt). Faktum är att det är ganska nytt och vi vet inte så mycket själva. Men vi har inga såna planer. Jag är bara 18 år och det finns mycket som jag vill hinna med.

Till vardags går Sanna sista året på gymnasiet i Malmö.

Vad som händer sedan vet hon inte. Men hon ska försöka hinna med att gå en operautbildning i italienska Rimini för att bredda sin kapacitet.

- Mina klasskompisar håller ju på för fullt och söker till olika utbildningar. Och jag vill bara hålla på med det jag gör.

Du vill bara vinna Melodifestivalen, menar du?

- Ja, helt enkelt! Jag ska inte sticka under stol med att det är så. Att vinna skulle naturligtvis vara skitkul.

3 schlagerfavoriter

Dan Panas

ARTIKELN HANDLAR OM