Sanna Nielsen- feber i Bromölla

Hela hembygden hejar på "sin" schlagerstjärna

1 av 3 | Foto: LINDA WIKSTRÖM
HAR EGEN BAKELSE Sanna Nielsen är stor favorit hemma i Edenryd och Bromölla. Konditorn i trakten har bakat en speciell Sanna-bakelse och på stan får hon en kram av Susanne Nordin-Olsson, en av hennes fans.
NÖJE

EDENRYD-BROMÖLLA. Det är en härlig uppståndelse när ortens schlagerdrottning vandrar genom Bromölla och slinker in på Böckmans konditori för att äta Sanna-bakelse.

- Grattis Sanna! Lycka till på lördag!

Överallt möts hon av glada tillrop och axeldunkar.

I dag åker Sanna Nielsen, 18, till Stockholm för att repetera inför schlagerfinalen på lördag. Aftonbladet var med när hon packade scenkläderna och sin lyckoslant, en gammal femkrona hon fått av morfar Kalle Hägerstrand.

- Det är många år sedan jag fick myntet, berättar hon. Han sa att jag alltid skulle ha det med mig, det skulle ge mig tur. Hittills har det fungerat.

Hennes flickrums väggar hemma i Edenryd är prydda av diplom: Årets komet, Månadens Bleking, Ulla Billquist-stipendiet "

Känner nästan alla

Trots sin låga ålder är hon en storhet och mycket populär. Byns 200 invånare är hennes största fans.

Men även i centralorten Bromölla en halvmil bort är hon drottning. Där råder total Sanna-feber.

- Jag känner nästan alla som bor där också, berättar hon. Och de ger mig ett fantastiskt stöd. Det är underbart att känna att man inte enbart har familjen och vännerna bakom sig.

Det gav resultat i delfinalen, Sanna fick flest röster av alla artisterna.

- Jag tror alla här i trakten ringde och röstade på Sanna, säger konditorn Bert Böckman.

Han har bakat en speciell Sanna-bakelse, med hennes bild på ätbart majspapper. En normal lördag säljer han ett hundratal vanliga bakelser. När Sanna var i delfinalen sålde han 1 650 Sanna-bakelser.

- På lördag bakar jag ännu fler!

I fönstret på Susannes Blomstershop hänger plakat med Sannas namn. Här säljs rosa Sanna-buketter och bakom disken står en av Sanna Nielsens verkliga fans.

Startar fanklubb

- På lördag sitter jag i publiken i Globen med vimplar och ett stort lakan, berättar Susanne Nordin-Olsson. Efter finalen ska vi starta hennes fan-klubb.

Sanna själv njuter av all uppståndelse och stödet hon får.

- Det är fantastiskt! Jag känner verkligen att folk här gillar mig.

Pelle Tagesson