I natt fick de festa ihop

Magnus och Mathias vill inte vara ovänner

1 av 4 | Foto: PETER KJELLERÅS
"DET KÄNNS BRA" Sedan Magnus Carlsson hoppat av Barbados och lämnat över till Mathias Holmgren har det ryktats att de båda sångarna är ovänner. Men i natt var allt gammalt groll som bortblåst. I stället festade de båda finalkonkurrenterna ihop på krogen Undici.
NÖJE

I natt festade Magnus Carlsson och Mathias Holmgren tillsammans. Försoningen mellan Barbados gamla och nya sångare var total.

- Det är skönt att allt är över, sa de och kramade om varandra.

För tre månader sedan hackade det rejält mellan Barbados forna frontfigur Magnus Carlsson och efterträdaren Mathias Holmgren. Magnus Carlsson, ny medlem i Alcazar, ville inte ens synas på samma bild som Mathias Holmgren.

Rykten om en fiendeskap dem emellan cirkulerade vilt. Men på schlagerfesten i natt på krogen Undici möttes de båda med öppna armar.

- Det känns skönt att det har blivit så här. Vi fick aldrig någon chans att lära känna varandra men så fort vi träffades märkte vi hur mycket gemensamt vi har, säger Mathias Holmgren.

- Det har varit väldigt jobbigt. Det kändes som att folk ville att det skulle finnas en schism mellan oss men det är bara löjligt, säger Magnus Carlsson.

Värsta konkurrenter

Men vänskap i all ära. På lördag är de värsta konkurrenter när Alcazar och Barbados drabbar samman i Melodifestivalens final.

- Jag håller ändå en tumme för att det ska gå bra för Barbados. Jag följer fortfarande bandet i allt de gör, säger Magnus.

Men killarna började festnatten på olika håll. Alcazar och schlagerkonkurrenten Jill Johnson gav i går en hemlig spelning för en överraskad publik på restaurang Golden Hits i Stockholm.

- Vi blev tillfrågade att uppträda och vi kände att det var ett ypperligt tillfälle att repa inför lördag, säger Jill Johnson som liksom Alcazar tävlar i Melodifestivalens final på lördag.

Carola festade med

Mathias Holmgren tillbringade sin kväll tillsammans med de övriga tävlande artisterna på Undici. Stämningen var hög och i vimlet syntes även Carola festa med sin skivbolagskvinna Ulrika Hammar. Och när högtalarna dunkade ut tonerna av klassikern "Diggi-loo diggi-ley" hördes Carolas röst förenas med Melodifestivalens projektledare Thomas Halls stämma. Men det kom mera.

Gruppen Sarek togs emot med jubel när de helt oannonserat rev av en av sina nyskrivna låtar. Och minst lika mycket respons fick Östen Med Resten som förenades med restaurangens ägare, fotbollsstjärnan Tomas Brolin, i en riktigt sjövild snapsvisa.

Linda Hjertén, Daniel Nyhlén, Dan Panas, Björn Solfors