Östen Med Resten kan diska den egna låten

De planerar att sjunga "Maria" med engelsk text

NÖJE

Aftonbladet kan i dag visa Östen Med Restens schlagerbidrag "Maria" - med engelsk text.

En version de kan komma att framföra på finaldagen.

Men gör de det kommer bidraget att diskvalificeras.

Foto: PETER KJELLERÅS
Är redo att hitta på hyss - även om det kan kosta dem biljetten till Riga.

Kvartetten Östen Med Resten tävlar i morgon med det latinoinspirerade bidraget "Maria" i Melodifestivalens final. Iklädda sombreros och ponchos ska medlemmarna Östen Eriksson, Jens Kristensen, Gunnar Morén och Staffan Lindfors kämpa om en plats till Riga.

Men Aftonbladet kan i dag publicera delar av kvartettens dolda vapen - låten "Maria" översatt till engelska. En version som gruppen planerat att framföra antingen under generalrepetitionerna i kväll eller under finalen på lördag.

"Det är upp till dem vad de gör"

- Det är upp till killarna vad de gör men de överväger att sjunga den engelska texten på finaldagen, säger managern Per Sonerud.

Men skulle gruppen sjunga den engelska versionen av sitt finalbidrag på lördag under finalen skulle det innebära att låten diskvalificeras. Enligt Melodifestivalens regler får inga sådana ändringar göras.

- Några små ändringar i koreografi och så vidare kan tillåtas. Men ändrar man en hel text är jag rädd att det innebär diskning, säger Melodifestivalens projektledare Thomas Hall.

"Något bus blir det nog"

Östen Eriksson vill inte bekräfta vad exakt gruppen kommer att göra.

- Något bus blir det nog om modet inte sviker oss, säger Östen Eriksson.

Om buset kommer att äga rum under generalrepetitionerna i kväll eller under själva finaldagen - vilket i så fall skulle innebära att bidraget diskvalificeras - vill inte Östen Eriksson avslöja.

- Det får vi se. Det blir en överraskning, säger han.

Delar av den nya texten

Dan Panas, Linda Hjertén