En sista dans - på bordet

Schlager- stjärnorna festade ihop i natt - men snart är de rivaler

1 av 7 | Foto: PETER KJELLERÅS
KLACKARNA I TAKET I natt festade Barbados och de andra schlagerstjärnorna på Hotell Nordic Light i Stockholm. Stämningen var hög och snart dansades det på borden. Men snart börjar allvaret. I dag är det genrep och i morgon avgörs vem av de tio bidragen som ska tävla i Riga.
NÖJE

Det var den stora schlagerfesten i natt då stjärnorna skrattade och skålade tillsammans.

Men i morgon är en annan dag.

Då är de värsta rivaler i Globen.

På Nordic hotell i centrala Stockholm bjöds i natt alla artister och medverkande i Melodifestivalen på en stor och kändistät fest.

- Det är trevligt att kunna umgås så här avslappnat före den stora finalen, säger schlagerartisten Jill Johnson som i morgon tävlar med bidraget "Crazy in love".

Firade nya skivan

Firades gjorde även försäljningen av samlingsskivan "Melodifestivalen 2003". Plattan släpps först i dag men hade redan i går eftermiddag sålt platina med sina 67 000 förbeställda exemplar.

Vid ett-tiden i natt var festligheterna i full gång. På plats fanns stora delar av Stockholms kändiselit. I vimlet syntes bland andra dragshowartisten Christer Lindarw, som designat Jill Johnsons schlagerklänning, sångerskorna Nanne Grönvall och Kim Kärnfalk samt Daniel "Papa Dee" Wahlgren.

På plats fanns även artisten Markoolio som älskar schlagerfestivalen. Åtminstone vissa delar av den.

- Min flickvän Jenny är med och körar bakom flera av bidragen. Själv har jag nog ingenting i tävlingen att göra. En rappande finne skulle nog bli väldigt fel, skrattar Markoolio.

Var där som stöd

Charlotte Nilsson, stora schlagervinnaren 1999, var där för att stödja bästa väninnan Pernilla Wahlgren.

- Men det här är ett svårtippat startfält. Det är ju bara bra låtar, säger Charlotte Nilsson.

Det här var den sista natten som artisterna kunde umgås och släppa loss före den stora finaldagen i morgon. På hotellet dunkade dj:n Christer Broman ut schlagerhitsen i högtalarna. Schlagerstjärnorna åt av buffén, skrattade och skålade fram till småtimmarna.

Genrep i dag

Men i dag börjar allvaret.

Då är det generalrepetition inför ett fullsatt Globen och i morgon är finalisterna dödliga konkurrenter i Sveriges största musiktävling.

Linda Hjertén