Jills kjol - nu ännu kortare

Här är stjärnornas nya kläder i finalen

1 av 6 | Foto: FREDRIK HOFGAARD
KLAR FÖRST I GÅR Jill Johnsson har piffat upp sig ännu ett snäpp i finalen. Den korta kjolen har blivit ännu kortare och färgerna starkare. "Jag tycker att jag har en skyldighet att se så bra ut som möjligt när jag framför låten", säger Jill.
NÖJE

Du röstade på en låt, en artist och ett helt paket.

I kväll är sceneriet ett annat.

Fem av artisterna har slängt de gamla scenkläderna och bytt stil totalt till schlagerfinalen.

- Jag vill ge dem där hemma något nytt att titta på, säger Jill Johnson.

Glitter, paljetter och tyger är viktiga ingredienser i schlagerfestivalen. Till kvällens final i Globen har artisterna till fem av bidragen bytt schlagertrasorna de bar i delfinalerna mot nya stassar.

En av dem är Jill Johnson som i Jönköping uppträdde med bidraget "Crazy in love" i kort-kort kjol designad av Christer Lindarw.

"Skyldighet se bra ut"

I kväll är den nya kjolen något kortare, färgerna något starkare och tyget lite glittrigare.

- Även om det är låten som folk röstar på så tror jag absolut att de där hemma i tv-sofforna tänker på vad man har på sig på scenen. Och jag tycker jag har en skyldighet att se så bra ut som möjligt när jag framför låten, säger Jill Johnson.

Jills nya topp och kjol blev klar först natten till i går. Och schlagersångerskan är nöjd med resultatet.

- Jag tycker kläderna är jättesnygga. Själv följer jag sällan trender så jag lät Christer Lindarw bestämma det mesta, säger hon.

"Jag ville passa på"

När Jill Johnson uppträdde i Jönköping skrevs det just om längden på hennes kjol. Men den nya scenkjolen är till och med någon centimeter kortare - skriverierna till trots.

- Jag ville passa på att ha kort kjol när det äntligen är modernt. Och så har jag långa ben som jag inte skäms för att visa upp, skrattar Jill Johnson.

De har också svidat om till i kväll

Linda Hjerten