Publiken i Globen: Fame och Alcazar var bäst

NÖJE

De blev publikens favoriter.

Fame och Alcazar vann Aftonbladets undersökning i Globen i går.

Men de vågar ännu inte jubla.

- Det går inte att ta ut något i förskott, säger Andreas Lundstedt.

Fick bara en procent av publikrösterna.

I går fylldes Globen av 10 000 schlagerfantaster som kommit för att lyssna på Melodifestivalens stora generalrepetition. Aftonbladet frågade 468 personer i publiken vem de skulle vilja se som vinnare efter kvällens framträdande. Undersökningen är inte vetenskaplig utan endast ett smakprov på var publikrösterna kan komma att falla i kväll.

"Kände mig nervös"

Och två bidrag stod ut från de övriga.

Fame och Alcazar plockade hem både flest röster och högst applåder från publiken i Globen med sina 160 respektive 155 röster.

- Det är kul att så många i publiken tyckte om låten. Jag kände mig lite nervös och tyckte inte att det var helt hundra sångmässigt så i morgon (läs i kväll) kommer vi försöka göra ett ännu bättre framträdande, säger Jessica Andersson i Fame.

Inget i förskott

Men varken Fame eller Alcazar tänker ta ut någon seger i förskott.

Förra veckan gjorde Aftonbladet en liknande undersökning i Sundsvall. Då korades Sahlene som vinnare av publiken men dagen efter i delfinalen tog hon sig inte vidare till finalen.

Glad för fansen

- Men man blir glad att så många fans satt här i kväll. Framför allt är det nog vår låt de röstat på, säger Magnus Carlsson.

I kväll är det dags för Fame, Alcazar och de åtta övriga bidragen att tävla på riktigt i Globen.

- Vi kommer ladda med sömn och massor med vatten. Först i morgon (läs i kväll) får det bli champagne och dans på bardisken, oavsett om vi vinner eller inte, säger Andreas Lundstedt.

- Sömn och vila, så laddar vi, instämmer Magnus Bäcklund.

Linda Hjertén

ARTIKELN HANDLAR OM