Vinnarnas segerfest

Schlagerpartyt ville aldrig ta slut

1 av 4 | Foto: Peter KJellerås
STJÄRNORNA DANSADE I NATT Efter den storslagna finalen i Globen fortsatte festen på Nordic Sea i Stockholm. Jill Johnson, Mathias Holmgren, Zara Kronwall, Gladys del Pilar, Jens Kristensen från Östen Med Resten och Pandora intog dansgolvet tillsammans med de glada vinnarna Jessica och Magnus i Fame.
NÖJE

Fame blev de stora vinnarna i Melodifestivalen.

Men i natt festade alla schlagerartister som om de kommit på första plats.

- I år har vi tid att dricka skumpa, säger Gladys del Pilar.

I natt samlades alla artister och medverkande från Melodifestivalen på Nordic Sea hotell i Stockholm för en riktig urladdning. Efter fem veckor har schlagerkarusellen äntligen stannat och nu dröjer det två månader till schlager-EM i Riga och ett helt år till nästa schlagercirkus ger sig ut på turné.

Artisterna som tidigare varit motståndare i Melodifestivalen samlades i natt för en riktig brakfest.

- Jag är inte besviken över vår placering överhuvudtaget. Det känns bara toppen för i år får vi i alla fall tid att dricka skumpa, säger Gladys del Pilar som med sitt Afro-Dite kom på sjätte plats.

Skålade i champagne

Melodifestivalens stora vinnare, Magnus Bäcklund och Jessica Andersson, firades på scenen och ur högtalarna skrålade deras bidrag "Give me your love" med jämna mellanrum.

Tillsammans med sina respektive skålade duon i champagne.

- Vi är fortfarande alldeles skakis, säger Jessica Andersson.

Inte bara schlagerartister festade tillsammans i Stockholm i natt. Även Carola, Carina Lidbom, Lasse Brandeby, Janne "Loffe" Carlsson, Kjell Eriksson, Henrik Johnson och Malin Baryard syntes i folkmassan.

- Jag ska fira med de andra och passa på att gratta Fame ordentligt, säger Sanna Nielsen som kom tillsammans med pojkvännen Gudmund Ingwall.

Plåster på såren

- Det var plåster på mina sår när Fame gick vidare i Göteborg så det här känns som ett stort bandage, skrattade Andrés Esteche som tävlade i Göteborgs delfinal.

Festen höll på långt in på natten. För dem som jobbat med schlagerfestivalen blev det här kulmen på en lång resa.

Barbados glada ändå

Medlemmarna i GES, Niklas Strömstedt, Anders Glenmark och Thomas "Orup" Eriksson, uppträdde i finalen. Och även de festade natten lång även om deras favoriter inte vann.

- Jag tyckte att Sarek, Jill eller Alcazar skulle ha vunnit, säger Orup.

Barbados kom på sista plats i finalen men medlemmarna var glada ändå.

- För mig är det så otroligt fantastiskt att bara vara här, på schlagerfestivalen, säger Mathias Holmgren, sångare i Barbados.

Linda Hjertén, Daniel Nylén