Håkan Berg dyker upp

...på Aftonbladets nya humorsajt

NÖJE

Håkan Berg heter en svensk komiker som en tid framöver kommer att förgylla läsarnas vardag med olika filmklipp.

Vem han är? Läs och begrunda.

”Mina damer och herrar! Gör er beredda på en upplevelse utöver det vanliga. Vi ska strax få se den fantastiske komikern Håkan Berg som har dragit ner applåd-åskor på Wallmans salonger i Stockholm med sina hejdlöst roliga historier och gubbar. Ni har även sett honom i TV med Stefan och Krister och som...

Nä! Så kommer aldrig en konferencier i världen att presentera Håkan Berg, det skulle ingen hinna med. Visserligen är allt det där sant – men vid det laget har Håkan börjat showen för länge sedan. Man vet nämligen aldrig var den långe, blonde och mer än lovligt galne komikern dyker upp. Eller framförallt HUR han dyker upp.

Många är dom åskådare som försökt hindra till exempel en snorkig kypare eller en överförfriskad gäst från att knalla upp på scenen – ett fyllo, en hovmästartölp som sedermera visat sig vara kvällens underhållare och som på så vis lurat hela publiken innan showen drar igång. En spänning uppstår och man vet inte vad som kommer att ske. Sedan finns genomgående en viss del improvisation med för att behålla spänningen. – Kan man överraska publiken är man hemma, säger Håkan själv. Ingen sitter med armarna i kors efter det.

Håkan är något så sällsynt som en stå-uppare, trollkarl och improvisatör. En både fysisk och högst verbal komiker. Allt i ett. Hans komik har spridits och sprids alltjämt som en svårsläckt löpeld över landet. Folk har vikt sig dubbla av skratt åt honom: På stor Sverigeturné med radarpartnern Martin Stenmarck i ”Showduellen”. På TV i ”Full frys” med Stefan och Krister. På olika revyscener. På Stockholms hetaste showkrogar.”

Hämtat från Håkan Bergs hemsida, www.hakanberg.com

aftonbladet.se