Titta, visst är det Shakira

Stjärnan har landat i Sverige - och avslöjar att nya låtar ska spelas in här

1 av 3 | Foto: peter kjellerås
Iklädd stor hatt och solglasögon kom Shakira till Stockholm i går. "Jag är väldigt glad att vara här. Förra gången jag var här var fantastisk", säger stjärnan. Här intervjuas hon av Aftonbladets Daniel Nylén.
NÖJE

Shakira är i Sverige.

I går eftermiddag checkade världsstjärnan in på Grand Hôtel i Stockholm.

- Jag är här för att spela in några nya låtar, avslöjade latinpopsångerskan för Aftonbladet.

Shakira landade i sitt privatplan på Bromma flygplats i går eftermiddag.

Den svarta limousinen körde in på landningsbanan där den hämtade upp världsstjärnan och hennes sällskap. Därefter bar det av till Grand Hôtel. Shakira anlände halv sex på kvällen, närmare två timmar försenad.

Säkerhetspådraget var stort och förutom Shakiras egna livvakter fanns även hotellets väktare på plats.

Kidnappningshot

Shakira har hotats till döden flera gånger och enligt uppgifter sägs hon vara rädd för de kriminella organisationer som finns i hennes hemland Colombia.

Enligt tidningen The Sun har hon en förmögenhet på 400 miljoner kronor, vilket gör att kidnappningshoten är ännu större.

Stjärnan sägs till och med ha anlitat en egen dubbelgångare för att göra sin tillvaro så säker som möjligt.

Men Shakira är trots hoten ändå en stjärna med stil.

"Jag är väldigt glad"

När Aftonbladet träffar henne utanför hotellet, tillsammans med några av stjärnans fans, stannar hon artigt för en pratstund.

- Jag är väldigt glad att vara här. Förra gången jag var här var fantastisk. Fantastiska restauranger, jag åt jättegod mat. Alla människor var så trevliga, alltid med ett stort leende på läpparna, säger hon.

Shakira åtföljdes av en stab på omkring tio personer. Iklädd stora solglasögon och hatt skrev hon glatt ett par autografer.

Stjärnan kommer inte att möta pressen under sin vistelse i Sverige. Hennes enda offentliga framförande sker under konserten på Globen nu på torsdag.

Men utanför Grand Hôtel avslöjar Shakira en annan anledning till att hon är i Sverige.

- Jag kommer att stanna i några dagar och ska bland annat vara i studion för att spela in några sånger. Sedan blir det det vanliga soundchecket innan det är dags för "the big moment", konserten på Globen, säger hon och ler.

Det råder ingen tvekan om att det är den stora spelningen som latinpopstjärnan mest ser fram emot. Hon berättar också vad publiken kommer att få se under konserten.

Uppträder i två timmar

- Den blir nästan två timmar lång. Några låtar har jag arrangerat om för livekonserten. Det blir mitt band på scen, och massor av ljus och video. Den blir full av energi, med alla låtar som spelats på radio i Sverige varvat med gamla låtar, säger hon och avslutar:

- Det här är mina drömmars produktion. Efter 13 år har jag äntligen nått så långt att jag kan göra precis vad jag vill på scen.

Webb-tv

Tobias Lindner, Daniel Nylen