"Jag känner mig som Karlsson"

Markoolio spelar Astrid Lindgrens figur på scen

NÖJE

Världens bästa Markoolio.

I jul dyker den folkkäre artisten upp som Karlsson på taket.

- Jag känner mig precis som Karlsson. Jag är tjock, gillar att flyga och älskar mat, säger han.

Foto: LARS ROSENGREN
TJOCK - OCH GILLAR ATT FLYGA Markoolio känner sig riktigt hemma i rollen som lagom tjock och genomklok Karlsson. "Vi är väldigt lika", säger han. Rollen som lillebror i föreställningen, som har premiär i jul, innehas av Viktor Wikström, 11.

När den världsberömda berättelsen om "Karlsson på taket" sätts upp på Göta Lejon i Stockholm kommer ett välbekant ansikte att synas i huvudrollen. Markoolio, kommer att spela rollen som den genomkloka och lagom tjocka mannen Karlsson.

"Vi är väldigt lika"

- Själv är jag lite förvirrad. Jag vet inte riktigt om jag är Karlsson eller Markoolio längre. Vi är nog väldigt lika. Fast Karlsson är lite elakare och girigare, säger Markoolio.

Just nu varvar Markoolio musiken med skådespeleri och att göra barnprogram. Trots rader av förfrågningar om hans medverkan i olika sammanhang, nappade han direkt på erbjudandet att spela Karlsson.

"Intar ny mark"

- Det känns som en ära att få göra detta. Det är ju första gången jag spelar teater, så man kan säga att jag intar ny mark, säger han.

Till premiären på annandag jul kommer Markoolio att ha Viktor Wikström, 11, vid sin sida. Han spelar rollen som lillebror.

- Det är jättekul att spela mot Markoolio, för han är verkligen Karlsson. Att spela mot honom är en sådan sak man kommer att berätta om för sina kompisar, säger Viktor.

Det finns bara en sak som oroar Markoolio - flygningen.

- Folk kommer verkligen att minnas den. Hoppas bara att de inte lyfter mig alltför högt. Jag är nämligen lite höjdrädd.

Andreas Karlsson