Hon driver med kändistjejerna

Rachel Molin får oss att skratta i tv

1 av 3 | Foto: MATS STRAND
nya humordrottningen Rachel Molin förekommer flitigt just nu. I går kväll kunde vi se henne i första avsnittet av "Kvarteret Skatan". Hon är också aktuell med "Snacka om nyheter" och radioprogrammet "Public service".
NÖJE

Hon är orsaken till att Tina Nordström säger "jätteäckligt" i radio hela tiden.

Men Parnevik-pristagaren Rachel Molin snackar lika gärna om nyheter och sin nya humorserie i tv.

- Den är ganska skruvad, säger hon.

Tv-kocken Tina "Jättegott" Nordström har varit svår att känna igen i Sveriges Radio på sistone.

- Hon har lärt sig ett nytt ord. Tina är helt inne på att säga "jätteäckligt". Allt är "jätteäckligt", det är det enda hon kan säga, säger Rachel Molin, som imiterar Tina i det prisbelönta radioprogrammet "Public service".

Hennes imitationer av Tina, Gudrun Schyman och "Baren"- Meral har blivit stora radiofavoriter. Och nu belönas Rachel med Bosse Parnevik-priset för sin skicklighet.

Hon kommer ursprungligen från det frikyrkliga Jönköping. Men hennes figurer är långt ifrån fromma. Den ständigt salongsberusade Östermalmsdamen Tant Mutti i radions "Morgonpasset" testar knark i Afghanistan och skymfar arbetarklassen.

Hetsade kamphund

- En gång hade hon köpt en kamphund som bet barn på Karlaplan och det tyckte hon var jättekul. Då blev det lite liv - tre arga mejl tror jag vi fick.

I tv är Rachel Molin mest känd för rollen i såpan "Vänner & fiender". Men nu står hon inför sitt stora tv-genombrott. Hon är ny bisittare i "Snacka om nyheter" och river ner gapskratt i SVT:s nya komediserie "Kvarteret Skatan".

I serien får tittarna följa en grupp mycket bisarra hyresgäster.

Vill bli ihop med Thåström

- Jag gör en tjej som heter Dessie som aldrig lyckats komma med i någon av dokusåporna. I stället tatuerar hon sig hela tiden. Hon pratar med tatueraren om hur oärliga alla människor är och så. Hon är full med såna uttryck som deltagare i dokusåpor använder.

Rachel spelar även den svartsynta och misslyckade poetissan Amelie som skiver svarta dikter och drömmer om att bli ihop med Thåström. Och så är hon Agneta som gör pinsamma försök att intervjua husets indiske guru - en misstänkt pik mot en viss Agneta Sjödin.

- Nej, hur kan du tro det? säger Rachel med ett dåligt försök till pokerfejs.

Dan Panas