Hektiskt schema för Fame i helgen

Schlagervinnarna gör tre spelningar - på ett dygn

NÖJE

Det är ett hårt jobb att vara schlagervinnare.

Fråga Fame.

Påskhelgen blir gruppens mest hektiska någonsin.

Med flyg och bil ska de klara av Värmland, Västergötland och Skåne - på 24 timmar.

Foto: PETER KJELLERÅS
"DET ÄR MYCKET NU" Jessica Andersson och Magnus Bäcklund i Fame har en fullspäckad påskhelg framför sig. "Allting har gått lite fort sedan Melodifestivalen. Men mest är vi tacksamma att det gått så bra", säger Jessica.

I morgon ska schlagervinnarna Fame tillbaka till platsen där framgångssagan började - Olssons lada i Skövde. Då den direktsända finalen av "Fame factory" går av stapeln ska Magnus Bäcklund och Jessica Andersson stå på scenen ännu en gång - dock utanför tävlan.

- Det ska bli roligt att framträda just där. Framför allt ska det bli roligt att träffa mina gamla klasskamrater, säger Jessica Andersson.

Saknar tid för sonen

Men det är en hektisk påskhelg som Bäcklund och Andersson ska gå igenom.

Det börjar med en spelning i Arvika i kväll. Då applåderna tystnat och utrustningen packats ner ska Fame hoppa direkt i en bil som ska ta dem dryga 40 mil fågelvägen till Skövde där repetitionerna inför påskaftonens final startar tidigt på morgonen.

- Det är mycket nu. Just söndagen blir otroligt stressig, säger Jessica Andersson.

- Allt som vi gör är ju roligt men jag önskar ibland att det kunde lugna ner sig litegrann. Jag är ju mamma nu och skulle vilja umgås lite mer med Liam, även om han hänger med mig på de flesta spelningar, fortsätter hon.

Kämpat i flera år

Då finalen är avklarad vid nio på kvällen ska sedan Fame skynda till ett plan som ska ta dem till nästa spelning i Tomelilla, Skåne.

- Allting har gått lite fort sedan Melodifestivalen. Men mest är både jag och Magnus väldigt tacksamma över att det gått så bra. Vi har ju båda kämpat i många år för det här och äntligen får vi lön för mödan - även om vi får göra möda för lönen, skrattar Jessica Andersson.

Och hetsen fortsätter.

Fame spelar just nu in sin kommande debutskiva och fler spelningar väntar runt Sverige innan det bär av till Riga och finalen i Schlager-EM 24 maj.

- De timmars sömn man kan få försöker vi ta vara på. Ordentligt! Vi vill ju orka vinna i Riga, säger Jessica Andersson.

Värmland, Västergötland och Skåne - på 24 timmar

Linda Hjertén