Schlager-stjärnor i bombdrama

Alive tvingades fly från hotellet i Norrtälje där de skulle uppträda

Foto: MAGNUS WENNMAN
POLISEN TÖMDE LOKALEN I går kväll skulle Alive uppträtt på Hotell Roslagen i Norrtälje. Men hotellet bombhotades och bandet fick springande lämna lokalen. Schlager- och dansbandet Alive tävlade med sångerskan Jessie Martins i Melodifestivalen med låten "Ingen annan". I sommar deltar bandet, som består av Magnus Lindqvist, Fredrik Englund, Andreas Petersson, Johan Andersson och Mikael Gunnerås, i Dansbands-SM i Sunne.
NÖJE

Schlagerstjärnorna i gruppen Alive bombhotades i går kväll.

Springande tvingades dansbandet fly från sitt hotellrum.

- Det var otäckt. Vi visste ju inte om det skulle smälla, säger sångaren Magnus Lindqvist.

Foto: PETER KJELLERÅS
Alive i Melodifestivalen.

Schlagergruppen Alive tävlade i Melodifestivalen där de i sändningen från Jönköping framförde sitt bidrag "Ingen annan".

I går kväll var dansbandet på Hotell Roslagen i Norrtälje där de skulle göra en spelning.

Men medlemmarna tvingades lämna sina rum där de höll på att byta om.

Hotell Roslagen hade bombhotats och personalen tog inga risker.

- Plötsligt bankade ordningsvakterna på dörrarna. De var ordentligt skärrade och skrek att vi måste ut fort. Det var smått kaotiskt och en uppstressad stämning, berättar sångaren Magnus Lindqvist.

"Det var otäckt"

Bandet fick beskedet om att hotellet och nattklubben hade hotats att sprängas i luften.

- Det var otäckt för vi visste ju inte om det skulle smälla. Det är första gången vi har upplevt ett bombhot, säger Magnus Lindqvist.

Hotellet utrymdes snabbt och de fem medlemmarna i Alive sprang och sökte skydd i sin turnébuss som stod parkerad en bit från hotellet.

Strax efteråt anlände två polispatruller till platsen.

De övriga gästerna slussades till McDonalds där kaffe serverades.

Bombhotet inträffade klockan 21.35 då en man ringde hotellet och förklarade att en sprängladdning skulle detonera klockan 23.00.

Populärt nöjesställe

- Vi tömde både hotellet och restaurangen omedelbart och väntade på polisen. Det är klart att det är otäckt, personalen blev skärrad, säger Ulrik Clemens, hotellets platschef.

Hotell Roslagen är ett av Norrtäljes populäraste nöjesställen. Omkring tusen personer besöker deras nattklubb en normal helgkväll.

Polisen i Stockholm bekräftar att en man ringde och bombhotade hotellet.

- Det stämmer. Men vi gjorde en hotbildsanalys där hotet bedömdes som oseriöst, säger Lennart Nordén, vakthavande kommissarie på Länskommunikationscentralen i Stockholm.

Daniel Nyhlén