Trion som ska leda årets små stjärnor

"Det blir ett galnare program"

NÖJE

Det är inga små stjärnor som ska leda årets "Småstjärnorna".

Pernilla Wahlgren, Markoolio och Tobbe Blom blir TV 4:s guldkort på lördagskvällarna.

- Vi kommer att ösa på, säger Markoolio.

Foto: JERKER IVARSSON
BARNFAVORITER Markoolio, Pernilla Wahlgren och Tobbe Blom, alla kända från barn-tv och -teater, ska leda "Småstjärnorna".

"Småstjärnorna" - programmet där barn imiterar kända artister - är en av TV 4:s stora underhållningssatsningar i sommar.

Den 12 juli kör programmet i gång för sex lördagskvällar framåt.

Och det är inga okända stjärnor som ska leda programmet.

Är barnsliga

Schlagerdrottningen och barnprogramledaren Pernilla Wahlgren ska guida de nervösa barnartisterna rätt och barnens populäraste rappare Marko "Markoolio" Lehtosalo och Tobbe Blom från "Lattjo Lajban" sitter i juryn.

- Vi är rätt barnsliga alla tre. Jag är som en tioåring i huvudet så jag har lätt att kommunicera med barn, säger Markoolio.

- Det finns ingenting roligare än att jobba med barn. Ingen vuxen kan kläcka så spontana kommentarer som de, säger Pernilla Wahlgren.

Tidigare har Agneta Sjödin och Martin Timell lett programmet. Nu satsar TV 4 i stället på mycket välkända ansikten - speciellt för barn.

Pernilla Wahlgren spelade tills nyligen Pippi Långstrump och har tillsammans med sin bror Niklas Wahlgren barnprogrammet "Nicke och Nilla".

Markoolios publik består till större delen av den yngre generationen.

- Det kommer att bli ett mycket galnare "Småstjärnorna" än vanligt, säger Tobbe Blom.

Ska på turné

Pernilla Wahlgren ska turnera med "Nicke och Nilla i sommar och göra en schlagerturné med Jan Johansen. Markoolio spelar för tillfället in fler avsnitt av komediserien "Hem till Midgård" och är på gång med en ny skiva.

Linda Hjertén