”Jag gör det bara för min egen skull"

Bara i Aftonbladet: Christer Sjögren om hårtrans- plantationen

NÖJE

Christer Sjögren, 53, rider på en framgångsvåg i karriären.

Självkänslan är också på topp sedan han påbörjat en behandling med hårtransplantationer.

– Det är något jag bara gör för min egen skull, säger han.

Foto: LENNART DANNSTEDT
PUBLIKRUSNING TILL JULTURNÉN Det är hela 200 dagar kvar till Christer Sjögrens julturné med bland andra Gladys del Pilar och Charlotte Nilsson – men redan har 10 000 biljetter bokats. Och utöver det och svensk visplatta, tyskspråkig skiva med Vikingarna och en SVT-dokumentär som ska sändas i höst har han ännu en anledning att vara nöjd. Sin hårtransplantation, som inleddes i januari. ”Det var något jag ville unna mig, precis som att andra åker på spa”, berättar sångaren.

Christer Sjögren är tillfreds med livet – och han har alla skäl i världen att vara det.

Med cirka 200 dagar kvar till första advent är det redan publikrusning efter biljetterna till hans julturné med Charlotte Nilsson, Gladys del Pilar och Triple & Touch-medlemmarna Göran Rudbo och Ken Wennerholm.

10 000 biljetter är redan bokade till showen som lockade 130 000 svenskar förra året. Christer är även i full färd med att spela in en visplatta med guldkorn ur den svenska visskatten – och så ska han ska lansera Vikingarnas nya tyskspråkiga platta i stora tyska tv-shower i sommar.

SVT-dokumentär

Dessutom spelar SVT in en dokumentär om Christer Sjögrens liv som ska sändas i höst.

– Och så är våren och sommaren på väg. Visst är det mycket att göra, men så länge jag har kontroll och åtminstone tror att det är jag som bestämmer är jag glad, säger Christer med ett skratt.

Han låter harmonisk.

Självkänslan är på topp.

Ett av skälen är den påbörjade behandlingen med hårtransplantationer.

Med ålderns rätt har hårfästet sakta börjat röra sig uppåt.

Men Christer Sjögren betonar att orsaken till ingreppet inte är fåfänga. Hårtransplantationer har fått en onödig tabu-stämpel på sig, tycker han.

”Ville unna mig det”

– För några år sedan vågade killar knappt erkänna att de använde hudlotion. Men vi har ju bara en kropp och då gäller det att ta hand om den, säger han.

I januari gick han till det första behandlingstillfället på en klinik i södra Sverige.

Åldersnoja eller nedstämdhet hade inget med beslutet att göra.

– Det är något jag ville unna mig, precis som jag och andra unnar sig att åka till spa. Det är en skön känsla att få göra något för sig själv.

– Jag gör det enbart för min egen skull. När jag pratade om det med min fru Birgitta sa hon att hon är nöjd med mig som jag är. Det var mitt eget beslut, säger Christer.

Behandlingen pågår i tio månader och kostar i Christers fall cirka 40 000 kronor.

Resultatet har redan börjat märkas.

– Det känns bra för välbefinnandet. Och så känner man sig faktiskt fräschare när man går in på scenen, säger han.

Daniel Nyhlén, Dan Panas