Om vi vore ett par...

NÖJE

Tidningen Café har utsett henne till Sveriges sexigaste kvinna. Puls kollar hur Jessica Andersson är som flickvän.

Foto: MARIANNE RECORDS
Jessica Andersson

Hör du du, ditt schlagerproffs, jag ska börja lära mig spela saxofon lagom till att vi flyttar ihop. Pallar du det?

– Nej, ska vi vara sambor, du och jag, så vill jag nog ha lugn och ro omkring mig. Speciellt med tanke på att Liam, som jag fick med ”min förre kille”, bara är fem månader. Ska du lära dig spela saxofon så får du göra det i tvättstugan.

Vad gjorde vi på vår första dejt?

– Kommer du inte ihåg det? Vi satt och drack vin på restaurangen Butler’s i Trollhättan. Du gjorde inget vidare intryck, minns jag. Drack lite väl mycket, och jag tänder egentligen inte på för fulla killar, men när du ringde och bad om ursäkt och var söt dagen efter så ändrade jag uppfattning om dig.

Du lär ju turnera en massa framöver. Hur behåller vi glöden i vårt förhållande?

– Det blir inget problem. Du lär dig ju saxofonen på nolltid, så att du kan hänga med. Och glöden ska vi nog lyckas behålla om vi får upptäcka nya hotellrum kväll efter kväll.

Hur ser vår optimala hemmakväll ut?

– Ah? god, god mat, gärna pasta eller pizza. Jag är helt såld på italiensk mat. Och så rött vin till det, och en bra film. Enkelt, mysigt och perfekt.

Nu när jag har tjej orkar jag förstås inte träna längre, hur många kilo får jag gå upp, tycker du?

– (skratt) Ett par kilo är okej, men sedan? Nej, jag vet inte. Varför orkar du inte träna, menar du? Det är klart du måste fortsätta jobba, även om du är ihop med mig. SÅ lat får du inte bli att du släpper alla fysiska ambitioner. Det är väl klart att du ska fortsätta vara i fin form, om inte annat så för din egen skull.

Jag var full och otrogen i går. Vad händer nu?

– Då tycker jag att du ska försvinna iväg nu, och ta in på hotell ett par dagar, så att jag kan vara ifred och fundera över saker och ting. Det är ett STORT no-no att vara otrogen, och nu måste jag lura på om det här förhållandet är värt att behålla.

Vad hittar jag på ditt nattduksbord?

– Nappar och vällingflaskor. Jag älskar att läsa, men just nu hinns det tyvärr inte med. Annars brukar det alltid ligga ett gäng skvallertidningar på nattduksbordet.

Du är nybliven mamma till Liam, är det okej om han kallar mig ”farsan” när han börjar prata?

– Ja? vill han kalla dig för det så är det väl okej. Men vill DU det? Jaha, ja, i så fall är det okej med mig också.

Lyssnar vi på musik när vi somnar?

– Jajamen. Sådan där skön avslappningsmusik. Enya eller något liknande. Mjuk, härlig musik som det är lätt att somna till.

Vad går vi och ser för film ikväll?

– Filmen jag vill se just nu, ”Broarna

i Madison County”, har gått ner från biograferna för jättelänge sedan, så vi hyr den istället, i den grymma videobutiken Bogart i Trollhättan. Så gör vi en lugn hemmakväll av filmtittandet istället.

Vilka av dina ovanor kommer jag fortast att irritera mig på?

– Att jag alltid, alltid tjatar om att jag vill gå långpromenader. Jaså, du gillar det? Vad bra, då kan du irritera dig på min maniska shopping istället, speciellt när jag börjar handla på ditt kort (skratt).

Jag tror att jag kan bli sotis på dig och Fame-Magnus, när jag ser pressbilder på er tillsammans. ”Varför skulle du inte passa på att ligga med honom?”, liksom. Hur löser vi det?

– Du ska inte vara orolig. Magnus är gift sedan många år och jättegammal (skratt). Okej, han är väldigt fräsch för sin ålder, men du kan vara helt lugn.

Du ammar väl fortfarande och kan därför inte festa till. Är det okej om jag ändå krökar till någon gång i veckan?

– Nej du, jag ammar inte längre, så det är lugnt. Vi kan festa ihop och ha jätteroligt, så länge du inte blir så där full som du var på vår första dejt. Hur jag blir när är full? Glad och lycklig, och lite mer dansbenägen än annars.

Är det okej om jag tittar på när du duschar?

– Du? det är helt okej.

Är det okej om jag föreslår att vi drar in en extra tjej när vi ska älska med varandra?

– Nja, det vet jag inte om jag är så upplagd för. Vi skippar det och ägnar oss åt varandra istället, va?

arkiv Jessica Andersson

Fredrik Wikingsson