Lampenius om utviket

- Det känns kul att visa att tjejer över 30 år kan vara i god form

1 av 3 | Foto: magnus wennman
Linda Lampenius viker ut sig i det finska månadsmagasinet Inside, faksimilen till nedan. "Jag hade ett krav att de inte fick retuschera bort något. Jag ville vara så ärlig som möjligt", säger hon.
NÖJE

Världsviolinisten Linda Lampenius, 33, viker ut sig igen.

Nu berättar stjärnan för första gången om sina nya nakenbilder.

- Det känns kul att visa att tjejer över 30 kan vara i god form, säger hon.

Linda Lampenius är violinisten som blev världskändis när hon vek ut sig i Playboys aprilnummer 1998.

Under flera år levde hon i Los Angeles och stundtals också på Playboy Mansion med pinupkungen Hugh Hefner. Umgängeskretsen blev snart filmstjärnor som Jim Carrey, Leonardo DiCaprio och George Clooney. Bilderna i Playboy gav också Linda en roll i den framgångsrika tv-serien "Baywatch".

Nu kan Aftonbladet avslöja att Linda Lampenius viker ut sig igen. Det är i det finska månadsmagasinet Inside som hon poserar lättklädd. På en bild står hon naken och döljer sina bara bröst med händerna.

Fotograferingen skedde i Finland för tre veckor sedan.

"Ingen dans på rosor"

- Jag hade ett krav att de inte fick retuschera bort något, exempelvis mitt ärr från blindtarmsoperationen. Jag ville vara så ärlig som möjligt.

Genom att posera naken?

- Nu pratar alla om det här. Men ingen kan ta ifrån mig att jag är duktig på musiken, även om jag poserar lättklädd, säger Linda och fortsätter:

- Jag är ändå 33 år och är noga med att hålla mig i trim. Jag röker inte och dricker väldigt lite. Det känns kul att visa att tjejer över 30 kan vara i god form.

Men det fanns en annan anledning till att Linda ställde upp på bilderna. Artikeln har ett allvarligt innehåll och tar upp stjärnans svåraste tid i livet.

- Delar av min dagbok är publicerad och där ser läsarna att mitt liv verkligen inte har varit en dans på rosor. Bilderna och artikeln är en kontrast till varandra, säger hon.

Blir det fler nakenbilder i framtiden?

- Haha, det vet jag inte. Men det är viktigt att poängtera att jag inte satsar min tid på det här. Jag ägnar livet åt att spela fiol och övar ungefär fem timmar varje dag.

Daniel Nyhlén

ARTIKELN HANDLAR OM