Här är Regina Lunds nya roll - som man

Spelar mot Jan Malmsjö i musikalen "Victor/Victoria"

1 av 3
FÖRE DETTA SVÄRFAR Regina Lund och Jan Malmsjö känner varandra väl. Regina har varit gift med Jans son, Jonas Malmsjö. "Att hon varit min svärdotter är inget hinder", säger Jan Malmsjö.
NÖJE

Jan Malmsjö och Regina Lund har en musikal ihop.

Och här är det första bildbeviset.

- Underbart - och det säger jag inte bara för att Jan är min före detta svärfar, säger Regina Lund.

Musikalen "Victor/Victoria" går upp på Oscars i Stockholm den 12 september.

Victoria ( Regina Lund) är sångerska och har svårt att hitta jobb. Hon får rådet av sin homosexuella mentor Toddy ( Jan Malmsjö) att låtsas vara man som spelar kvinna. Resultatet är succé tills Victoria blir kär i en man och får välja mellan karriären och kärleken.

Musikalen beskriver humoristiskt könskampen mellan kvinnor och män.

- Jag brukar skämtsamt säga att jag är en homosexuell man i en kvinnas kropp så det där med att spela en dubbelnatur kan nog passa mig, säger Regina Lund.

Succé i gayroller

Jan Malmsjö har gjort succé i gayroller förr. 1985-86 satte han publikrekord på Malmö stadsteater i "La cage aux folles". Och passade dessutom på att gå i polemik med kyrkan för homosexuellas rättigheter.

- Ja, jag är tydligen omtyckt bland bögar. Men i dag har tillvaron förändrats och den problematik som debatten handlade om då har slätats ut, säger Jan Malmsjö.

Jan och Regina känner varandra väl.

För drygt två år sedan gifte sig Regina Lund med Jan Malmsjös son, skådespelaren Jonas Malmsjö. Förra sommaren valde paret att skilja sig.

Inget hinder

- Att hon varit min svärdotter är inget hinder, kanske snarare tvärtom, säger Jan Malmsjö.

- Jag beundrar Janne. Han är en varm människa och en unik artist, säger Regina Lund.

Linda Hjertén