Michael Jackson förd till sjukhus

Uteblev från rättegång på grund av plötslig sjukdom

NÖJE

Plötslig sjukdom tvingade popstjärnan Michael Jackson, 44, att uppsöka sjukhus – samma dag han skulle höras av en domstol i Indianapolis.

Michael Jackson och de andra Jacksonbröderna i 70-talsgruppen Jackson Five har stämts av skivbolagsdirektören Gordon Keith som hävdar att de använt två av hans låtar utan tillåtelse.

Michael Jackson anlände till Indianapolis på tisdagen för att avlägga sitt vittnesmål i rättegången. Men på kvällen blev han sjuk och fördes till sjukhus.

– Han gillar inte rättegångar och processer. Han äter inte och tar inte hand om sig själv eftersom han är orolig, säger Jacksons advokat Brian Oxman till tidningen Indianapolis Star.

"Mår dåligt av alla stämningar"

Popstjärnan lades in på sjukhuset för observation och behandling; exakt vad han led av är emellertid oklart. Hans tillstånd ansågs dock vara sådant att han inte kunde genomföra onsdagens rättegångsförhör.

– Han gillar inte rättprocesser, och mår dåligt av att behöva ägna sig åt alla stämningar som folk verkar vräka över honom, säger Brian Oxman.

Stämningen gäller ett album som utgavs 1996 med tidiga inspelningar av Jackson Five. Gordon Keith hävdar emellertid att det i själva verket gruppen Ripples & Waves som framför två av låtarna.

Fans väntar vid hotellet

När Michael Jackson anlände till Indianapolis tog han omedelbart in på det centralt belägna Cantebury Hotel. En stor klunga av beundrare samlades utanför hotellet, skriver Indianapolis Star.

På grund av sitt plötsliga insjuknande tvingades Michael Jackson ställa in en planerad resa till Gary, staden där han växte upp, skriver tidningen.

Fredrik Rundkvist