Fame: Nu ska vi ge allt

Så laddar stjärnorna inför den stora finalen

1 av 2 | Foto: PETER KJELLERÅS
"TURKIET ÄR STÖRSTA HOTET" Jessica Andersson, Bert Karlsson och Magnus Bäcklund var nöjda efter Fames generalrepetition i går. De svenska artisternas framträdande möttes av jubel i Riga. Det största hotet bland de andra artisterna är Turkiet enligt Fame. Men Bert Karlsson tror att Tyskland och Holland blir svårast att besegra. "Fame blir bland de tre bästa, helt klart", säger han.
NÖJE

RIGA

I kväll gäller det för Fame.

130 miljoner människor världen över ska titta, rösta och tycka till om det svenska bidraget.

- Nu ska vi ge allt vi kan, säger Jessica och Magnus.

I en veckas tid har Fame provat kläder, frisyrer, ljus, sång och rörelser för att allt ska bli perfekt till kvällens stora schlagerfinal i Riga.

I går repeterades alla bidrag inför en fullsatt hall och Sveriges framträdande möttes av jubel.

- Det kändes otroligt bra under generalrepetitionen. Kan vi göra likadant i kväll, men toppa det ytterligare lite, så är jag otroligt nöjd, säger Magnus Bäcklund.

Saknar barnen

Även skivbolagsdirektör Bert Karlsson var nöjd.

- De blir bland de tre bästa, helt klart. Det finns inget egentligt motstånd förutom Holland och Tyskland, säger han.

- Jag känner mer för Fame än jag gjort för många andra av mina artister. Jag har varit med och format dem från början och det har varit speciellt hela vägen. Från "Fame factory" till Melodifestivalen, fortsätter han.

I går fick Jessica Andersson anslutning i Riga av sin sambo Jonas Erixson och i dag kommer Magnus Bäcklunds fru Sofie till Lettland.

- De är ett enormt stöd givetvis. Det enda man saknar nu är barnen, säger Magnus Bäcklund och får medhåll av Jessica.

Hur det går i kväll vågar Fame ännu inte spekulera i.

Vara med pojkvännen

- Nu kommer jag att låta präktig igen men jag är bara så glad att vara här. Det här är det största som hänt mig förutom då jag blev mamma till Liam så jag är nöjd hur det än går, säger Jessica Andersson.

Hur kommer ni att ladda inför kvällen?

- Jag kommer att försöka att inte tänka så mycket på kvällen. Jag ska försöka umgås så mycket som möjligt med Jonas och först efter sista genrepet ska jag börja gå igenom kvällen i huvudet, säger Jessica.

- I Melodifestivalen kände vi inte varandra så väl som vi gör nu. Vi har kommit varandra närmre under den här veckan och kan ge varandra mycket mer energi, säger Magnus Bäcklund.

Satsar internationellt

Hur det än går i schlagerfinalen i kväll kommer Fame att fortsätta existera som grupp. Kanske till och med försöka slå internationellt. I höst blir det turné i Finland.

- Om vi gör ett bra framträdande kanske det kommer att finnas ett större sug efter oss hemma och kanske även i grannländerna. Vi hoppas att vi kan få en publik även där, säger Magnus.

- Jag skulle tycka det vore jätteroligt att slå internationellt men annars duger Sverige alldeles utmärkt, säger Jessica Andersson.

Webb-tv: Så laddar Fame upp inför ikväll

Linda Hjertén