Nu får barnen sitt eget "Så ska det låta"

Josefine Sundström leder SVT:s nya musikprogram

1 av 2 | Foto: URBAN ANDERSSON
I HÖST KOMMER "COMBO" Josefine Sundström är tillbaka på SVT med ett helt nytt musikprogram för barn. I höst börjar "Combo", en frågelek som påminner om "Så ska det låta".
NÖJE

Nu kommer "Så ska det låta" för barn.

Josefine Sundström är tillbaka på SVT för att leda musiktävlingen "Combo".

- Det känns som att komma hem igen, jag tackade ja direkt, säger hon.

För drygt ett år sedan hoppade SVT-profilen Josefine Sundström över till TV 4 för att bland annat leda "Junior-Jeopardy". Men nu är den populära programledaren tillbaka på SVT igen.

"Med och för unga"

Aftonbladet kan i dag avslöja att Josefine Sundström leder SVT:s nya storsatsning "Combo".

- Det är något så ovanligt som musikunderhållning med och för unga, berättar hon.

"Combo" är en musikturnering för barn i åldern 10-12 år. Programmet sänds på bästa sändningstid klockan 18.30, 15 onsdagar under hösten med start i september.

Två lag om vardera tre personer tävlar i varje program och tävlingen går ut på att barnen ska svara på frågor om musik och själva sjunga när de känner igen låtarna. Lite som "Så ska det låta" fast för barn alltså.

Det är också redaktionen bakom Peter Harrysons populära program som producerar "Combo" tillsammans med "Så ska det låta"-produktionsbolaget Mastiff.

- Fast programmen skiljer sig mycket åt, säger Josefine Sundström. Vi kommer ha ett husband och olika artister som uppträder i varje program.

Kompislag

Redan i juni spelas alla avsnitt av "Combo" in. De tävlande lagen, där vinnarna går vidare till nästa final, har SVT valt ut med hjälp av musiklärare runt om i landet.

- Alla i lagen känner varandra, det kan vara syskonlag, kompislag eller klasslag, säger Josefine Sundström.

Hon ser fram emot att komma tillbaka till sin gamla arbetsplats igen.

- Det känns jättebra. Och jag tycker att programmet är väldigt viktigt. Det är kul att SVT verkligen satsar på musikunderhållning för unga, säger hon.

Karin Lindstedt