Molloy-stjärna i svår mc-olycka

Thomas Pehrson fördes till sjukhus med skadad lunga

1 av 2 | Foto: PER JOHANNESSEN
FICK MC:N ÖVER SIG Thomas Pehrson från "Camp Molloy" tävlar i motorsporten roadracing. Under en tävling i lördags skadades han svårt när han fick motorcykeln över sig. Han punkterade ena lungan och fick föras till sjukhus. "Jag kände hur hela vänster sida var insjunken och när det började bubbla upp blod i munnen förstod jag att lungan var paj", säger han.
NÖJE

"Camp Molloy"-stjärnan Thomas Pehrson skadades svårt under SM i Nordisk superbike i helgen.

Vid kraschen voltade den 200 kilo tunga mc:n rätt på honom.

- Min enda tanke var: Nu är det kört, säger han.

Olyckan inträffade på Sviestad-banan utanför Linköping i lördags. Thomas Pehrson skulle köra ett tids-kval inför SM-deltävlingen på söndagen. Men i en kurva fick han ett så kallat highsides, när bakhjulet släpper banan för att sedan smälla tillbaks i backen.

Fick mc:n över sig

- Jag slungades som en katapult över motorcykeln och landade längre fram på banan. Men det värsta var att mc:n for efter och kraschade rätt på mig, säger Thomas Pehrson.

Mc:n väger 200 kilo.

- Allt gick så himla fort. Min enda tanke var: Nu är det kört, säger han.

Smällen och den fruktansvärda tyngden från motorcykeln gjorde att flera av hans revben knäcktes och den vänstra lungan punkterades och slutade att fungera.

Han fick också en svår brännskada på höger axel efter att ha glidit på den asfalterade banan.

- Jag blev yr och groggy och kunde inte andas på någon minut. Det var väldigt obehagligt. Klart man blir rädd när ett livsviktigt organ inte fungerar.

Bubblade blod

Ambulans kallades genast till platsen och Thomas Pehrson fick bäras av banan och föras till lasarettet i Linköping.

- Jag kände hur hela vänster sida var insjunken och när det började bubbla upp blod i munnen förstod jag att lungan var paj, säger han.

Första dygnet vårdades han på intensivvårdsavdelningen och inte förrän i tisdagskväll kunde han lämna sjukhuset och åka hem till Stockholm. Nu är han sjukskriven i fem veckor.

- Jag är väldigt trött och jag har väldigt ont.

Tävlar i roadracing

Thomas Pehrson var en av favoriterna i äventyrsserien "Camp Molloy" i TV4 i våras. Sedan flera år tillbaka tävlar han i roadracing. Olyckan lär dock inte få honom att sluta.

- Jag kraschade fem gånger förra året. Visserligen är den här gången en av de värsta men "pain is temporary, glory is for ever", säger han.

Slutade tvåa i

Karin Lindstedt