Tatu-Julia fick missfall

Mamman: Hon tvingades hålla sin graviditet hemlig

NÖJE

LONDON

Julia Volkova i Tatu fick ett missfall bara några dagar före sin 18-årsdag.

Hennes graviditet hölls hemlig eftersom Tatu hade fått sitt stora genombrott.

Nu är hennes röst i fara efter svåra problem med stämbanden.

Foto: AFTONBLADET BILD
LESBISK IMAGE Tajmingen var extremt dålig. När Tatus debutsingel "All the things she said" toppade listorna i februari i år blev Julia Volkova (längst fram på bilden) gravid. Men bara några dagar före sin 18-årsdag fördes hon till sjukhus i Moskva, där hon fick missfall. Julias mamma uppger också att graviditeten skulle hållas hemlig för att skydda duons lesbiska image.

Julias mamma Larissa har hävdat att dottern var gravid när den "lesbiska" duons debutsingel "All the things she said" toppade listorna i februari.

Mamman säger också att Julias manager Ivan Shapolov tvingade dottern hålla graviditeten hemlig för att inte förstöra duons lesbiska image.

Några dagar innan Julia Volkovas 18-årsdag fördes hon till sjukhus i Moskva när hon fick symptom på att något var fel. Under vistelsen på sjukhuset fick hon en spontan abort.

- Vi var mycket oroliga, men Julia hade inga svåra blödningar och det var över dagen efter, har mamma Larissa Volkova sagt.

Började bråka med Lena

Julia fick lämna sjukhuset dagen efter att hon fyllt 18 och tvingades då att åka till Prag för ett uppträdande.

- Min dotter ringde från Prag och sa att hon inte kände av några smärtor och att tempen var normal.

Men den psykiska spänningen och oron efter missfallet gjorde att Julia och bandkollegan Lena Katina började bråka och det slutade så illa att Julia fick uppsöka sjukhus igen - nu med ett svullet och blåslaget ben.

Julia Volkova drabbades sedan av ytterligare ett hårt slag när hon fick besked av läkare att problemen på stämbanden var så svåra att hon kunde förlora sin röst.

Rädd för operation

Enligt läkarna krävs ett kirurgiskt ingrepp för att rösten åter ska bli bra men Julia sägs vara för rädd för att genomgå en operation.

En rysk tidning påstår, enligt brittiska Daily Mail och Daily Mirror, att Tatus karriär kan vara i fara om Julia inte blir av med halsproblemen. Men duons framtid ifrågasätts också av andra skäl.

Ställer in sin turné

De kom trea i Eurovisionsschlagern, den andra singeln var inte en så stor framgång man hoppats. Tatu har även tvingats ställa in en planerad turné i Storbritannien eftersom biljettförsäljningen gick alldeles för trögt.

Lena Katina påstås också ha mycket svårt med den "lesbiska" imagen.

Den kontroversielle managern Ivan Shapolov sägs redan ha klart med en annan "Lolita"-grupp som ska följa efter Tatu.

Karriären är fylld av skandaler

Leif Kasvi