Killar - klä er som blombud

1 av 2 | Foto: Getty images
NÖJE

Modell:

> I år kulminerar trenden som har kommit smygande här hemma, men som länge regerat i Australien och USA. Europas modeskapare har äntligen fattat att det är surf som gäller.

Det ska vara stora surfshorts som slutar nedanför knäna. Gärna med fickdetaljer och knyt i midjan. För dig som inte trivs i baggig stil finns kortare modeller som slutar ungefär mitt på låret. Kortare modeller rekommenderas inte.

Färg:

> Strikta, färgallergiska grabbar går bort, nu ska det vara grälla och klara färger. Grönt och gult, gärna på en gång. Sommaren bjuder också på en hel del kontrastfyllda kombinationer mellan exempelvis skrikigt rött och neutralt grått.

Mönster:

> Surfinvasionen för med sig mängder av sköna hawaiimönster, ofta brokiga med blommor och sjögräsliknande växter. Passa på, det här kan vara ändagången det går att bära storblommigt utan att folk misstar dig för dansbandsmusiker. Om du trots allt känner dig som ett blombud finns även många surfarshorts med drakar, dödskallar och eldflammor runt benen.

Accessoarer:

> Solskärmen är viktig i sommar. Viss Big Brother-varning utfärdas dock. Men kombinera med ett par feta solbrillor och sköna flip-flops så äger du stranden. Och glöm inte surfskjorta eller tunn tunika för långa eftermiddagar.