Depp sörjer sin döde vän

Trevor Goddard tog överdos efter filminspelning

1 av 2 | Foto: DAVE BENETT, PAUL SMITH/FEATUREFLASH
CHOCKAD Kort efter att Johnny Depp och Trevor Goddard (överst till höger) avslutat inspelningarna av filmen "Pirates of the Caribbean" tog Goddard en överdos och dog. "Ena dagen satt vi och snackade och skrattade. Nästa är han död", säger Johnny Depp.
NÖJE

PARIS

För Aftonbladet talar Johnny Depp ut om sorgen efter vännen och kollegan Trevor Goddard som nyligen dog av en överdos.

- Han var en stor, snygg, kul och fantastisk kille. Det här är helt fruktansvärt!

Aftonbladet möter en märkbart tagen och chockad Johnny Depp på lyxhotellet Le Bristol i Paris. Stjärnan är här för att prata om sin nya film "Pirates of the Caribbean".

Men glädjen över Disneys spektakulära piratfilm grusas av det tragiska dödsfallet.

Hittades död i hemmet

För drygt en vecka sedan hittades den australienske skådespelaren Trevor Goddard död i sitt hem i Kalifornien. Enligt läkarna är dödsorsaken en överdos av illegala droger.

Trevor Goddard var framför allt känd för sin roll i tv-serien "På heder och samvete".

- Jag blev helt chockad när jag fick beskedet, berättar Johnny Depp för Aftonbladet. Ena dagen satt vi och snackade och skrattade. Nästa är han död.

"Han mådde jättebra"

De två kollegerna hade just avslutat inspelningen av storfilmen "Pirates of the Caribbean" i Los Angeles och Västindien.

- Jag vet inte vad som hänt. Men när vi skildes mådde han jättebra. Han hade två söner som han avgudade och vi pratade mycket om hur viktig familjen är.

- Jag kan inte sluta tänka på hans söner och hans mamma, säger Johnny Depp.

Vännens död har också fått Johnny Depp att tänka tillbaka på tiden då han själv missbrukade alkohol.

- Innan jag var 35 var jag helt fel ute. Jag visste inte vad det ville säga att leva. Mitt liv började först med Vanessa och barnen, säger den nu 40-årige stjärnan.

Gift med Vanessa Paradis

Johnny Depp är sedan 1998 gift med den franska skådespelerskan och sångerskan Vanessa Paradis. Paret har de två barnen Lily-Rose, 3, och Jack, 1, tillsammans.

- När vi flyttade till Frankrike kände jag hur det var att komma hem för första gången, fortsätter Johnny Depp.

"Pirates of the Caribbean" får svensk biopremiär den 27 augusti. Bland övriga skådespelare märks Orlando Bloom, Geoffrey Rush och Keira Knightley.

Karin Lindstedt