Göteborg har fått Springsteenfeber

"Bruce har kostat oss massor med pengar - men det är han värd"

1 av 3
campar utanför ullevi Christer Fridolfsson (i förgrunden på presenning) har legat utanför Ullevi sedan i söndags för att hamna först i kön i morgon. I dagarna fick han sällskap av Fredrik Steen, Janne Styf, Mattias Eckerman, Henrik Olsson, Håkan Hultfeldt och Ronny Norvall. De får tiden att gå genom att dundra Bruce Springsteen i högtalarna eller sjunga allsång - Springsteen-låtar såklart.
NÖJE

GÖTEBORG

En dag kvar till Bruce Springsteens dubbelkonserter på Ullevi och Göteborg har drabbats av rock-feber.

Hotellen är fullbokade och fansen börjar samlas.

Och tidigt i dag anländer "The Boss" själv till Göteborg för att fira midsommar, enligt väl insatta källor.

Springsteen-feber har drabbat Göteborg.

Fredrik Steen från Hällefors och Janne Styf från Stockholm har kamperat utanför Ullevi sedan i tisdags. Allt för att komma så nära scenen som möjligt i morgon.

- Det räcker med att Springsteen bara står där på scenen. Han kan sjunga "Helan går" om han vill. Det ska bara bli så stort att se honom, säger Janne Styf som hunnit bygga upp en del förväntningar efter flera dagar på liggunderlag.

- Bruce har kostat oss massor med pengar, men det är han värd. Han är en av världens bästa liveartister, säger Fredrik Steen som ska över till USA senare i sommar för att se Springsteen igen.

På Lisebergscampingen bor fem killar från Söderhamn i en liten husvagn. De ska se Springsteens båda konserter och passar samtidigt på att fira midsommar.

Firar midsommar

- Det finns tre skäl till varför vi bor här för Springsteens skull. Musiken, han är världens bästa liveartist och The E Street Band. Springsteen har aldrig gjort så bra konserter som med dem, säger Jimmy Sköld.

Bruce Springsteen, hustrun Patti Scialfa och The E Street Band förväntas anlända till Göteborg i dag. Ett riktigt midsommarfirande är planerat under dagen. Var och när är en väl bevarad hemlighet.

Hotellen fullbokade

Det har gått arton år sedan Springsteen var i Göteborg senast. Till konserterna på lördag och söndag har sammanlagt 110 000 biljetter sålts.

De flesta hotell är redan fullbokade, endast ett fåtal rum finns att tillgå, rapporterar Göteborgs turistbyrå.

Även lokaltrafiken kommer sätta in extra avgångar för att publiken från Ullevi ska kunna ta sig hem.

Linda Hjertén