Brevbäraren Dag-Otto - en svensk klassiker

NÖJE

FALKENBERG

Mera jäkelskap i Halland.

Tredje underhållande avsnittet av bondkomiken.

Jojje Jönsson som Dag-Otto är en svensk klassiker.

Foto: OLA BENGTSSON
säkra sommarskratt Jojje Jönsson är hejdlöst rolig som brevbäraren Dag-Otto och det är när han dyker upp som det tar fart på scenen. Bland annat åker han barnvagn med Mikael Riesebeck, sonen i huset.

Det är trevligt att åter möta familjen Kristersson och deras färgstarka omgivning på en bondgård i Halland 1949. Årets intrig är bättre än förra sommarens.

Nu ska sonen Lennart ta över gården tillsammans med sin hustru Rakel. En hunsad kvinna som rätar på ryggen när hon väl är husets härskare.

Hon är gravid vilket gett svärfadern idén att lura till sig det nyinrättade barnbidraget innan babyn ens är född.

Men som vanligt trasslar snålheten till det för honom. Kvinnorna tror han har ett barn på bygden samtidigt som han oroar sig för att en statlig bidragskontrollant ska komma.

Många missförstånd väntar.

Han kan inte säga R

Allt tar fart när Jojje Jönsson gör entré på gångstigen utmed Ätran, som den inte alltför smarte brevbäraren Dag-Otto. Mannen som inte kan säga R.

Han fyller ungefär samma funktion som Manuel på Fawlty Towers, och är mycket rolig.

Det är också Annika Andersson som den märkliga Rakel. Stefan Gerhardsson och Mikael Riesebeck är inbodda i sina roller som tjurigt lättskrämda far och son. Siw Carlsson är tvyärr inte med i år, men Eva-Lotta Bernström klarar rollen som Matilda.

Scenen vid Vallarna är lika med pålitlig sommarhumor.

Vackert och idylliskt, även när regnet piskar ner som på premiären.?+?+?+

Barnskrik och jäkelskap

Jens Peterson