Lampenius: Jag fick ingen luft

Världsviolinisten slogs ner under inspelningen av TV4:s "Fortet"

Foto: mattias carlsson
HON CHOCKADES PÅ FORT BOYARD Världsviolinisten Linda Lampenius råkade ut för en olycka igår. Hennes lagkamrat Mats Åberg halkade och föll över Lampenius som fick en hård spark över bröstet. Linda tappade andan och chockades så pass att hon började gråta.
NÖJE

CHÂTEILLON-PLAGE

Linda Lampenius blev "Fortets" första offer.

Under inspelningen slogs stjärnan ner och kollapsade.

- Jag blev chockad när jag inte fick någon luft, säger Linda Lampenius till Aftonbladet.

Foto: TV 4
Linda tas om hand sekunderna efter olyckan.

Världsviolinisten Linda Lampenius är en av deltagarna i TV4:s stora höstsatsning "Fortet".

Stjärnan befann sig i en gummibåt vid franska Atlantkusten när olyckan inträffade. Där filmade TV4 olika sekvenser till det populära äventyrsprogrammet.

Väger 100 kilo

När lagkamraten Mats Åberg, klädd i sin Gorilla-dräkt från "Söndagsöppet", skulle hoppa i båten gick något snett.

- Jag halkade, gjorde en volt och mina fötter slog rakt mot Lindas bröst. Jag är tung och väger 100 kilo så det blev ett hårt slag, säger han.

Linda Lampenius vacklade till i några sekunder innan hon chockad tog sig för bröstet.

"Jag började gråta"

- Allt gick så snabbt. Det var hemskt obehagligt när jag upptäckte att jag inte fick någon luft. Jag började gråta, säger hon.

När stjärnan sekunderna senare föll ner på båtdäcket och började kippa efter andan förstod inspelningsteamet allvaret i situationen.

Utan skador

De rusade snabbt fram för undsätta henne och först efter några dramatiska minuter i båten konstaterade man att Linda hade klarat sig utan skador.

- Sparken tog över brösten och jag hade ett svart skoavtryck på min t-shirt efteråt. Det var otäckt och vem vet vad som kunde ha hänt om jag hade hamnat i vattnet, säger Linda som trots olyckan kunde fortsätta inspelningarna.

Aftonbladet kunde i veckan avslöja att TV4 nu gör ett betydligt tuffare program än tidigare. Läkare i både Frankrike och Sverige står dygnet runt beredda för att klara av olika sorters nödsituationer.

Linda Lampenius behövde däremot aldrig uppsöka sjukhus utan fortsatte inspelningarna senare under dagen.

Daniel Nyhlén

ARTIKELN HANDLAR OM