Nu skjuts "Swedish job" upp till i höst

NÖJE

Stockholm får vänta på Hollywoodstjärnorna. Inspelningsstarten för filmen "The Swedish job" har skjutits upp till oktober.

Det var meningen att Maria Bonnevie och Mikael Persbrandt skulle börja spela in filmen "The Swedish job" i slutet av juli. De skulle hamna i riktigt fint sällskap. Eller vad sägs om Harvey Keitel, Billy Bob Thornton, Freddie Prinze Jr? Men den senare har dragit sig ur och enligt vad Aftonbladet erfar kan inte heller Billy Bob medverka. Oklarheterna kring rollbesättningarna har gjort att inspelningsstarten skjutits upp till 6 oktober.

"Uppehåll"

Jan Mannell är lineproducent för filmen och har hand om alla praktiska göromål.

- Just nu har vi uppehåll i förberedelserna. Hittills har vi letat inspelningsplatser, vi har prelimära platser klara för alla scener. Sen är det upp till regissören att bestämma vilka vi ska använda.

Stockholmsmiljöer på sommaren och vintern skiljer sig som bekant åt en del.

- Men miljön spelar ingen roll för historien, säger Mannell.

Joshua aktuell

Regissören James Merendino har skrivit på filmsajten imdb.com att Joshua Jackson, känd från "Dawson"s Creek", ska överta Prince Jrs roll som torped. Han lovar också att det kommer att finnas en hel del blinkningar till Ingmar Bergman i filmen. Eventuellt kommer den att byta namn till "Swedes" för att inte kopplas ihop med "The Italian job" (Den vilda biljakten).

Ett rykte som cirkulerar på internet är att Brad Pitt ska medverka i filmen.

- Uppriktigt sagt, det har jag aldrig hört, säger Mannell.

Sofia Larsson