"Fem myror..." blir vågad vuxenrevy

Gänget i nya versionen ska gästa ”Rhapsody in rock”

NÖJE

Manuset är nytt – allt annat är sig likt när Lena Philipsson, Robert Gustafsson och Johan Rheborg gör sin barnförbjudna version av ”Fem myror är fler än fyra elefanter”.

Till och med Magnus hatt är original från tv-serien när trion gästar Robert Wells och ”Rhapsody in rock” på lördag.

Foto: KARIN TÖRNBLOM
OLÄMPLIGT FÖR BARN Här är första bilden på Johan Rheborg, Robert Gustafsson och Lena Philipsson när de repeterar den helt nya versionen av ”Fem myror är fler än fyra elefanter”. De ska gästa Robert Wells när han drar igång årets upplaga av ”Rhapsody in rock” på Nya Ulllevi i Göteborg på lördag.

Robert Wells får sällskap av många av Sveriges populäraste artister när han drar igång årets upplaga av ”Rhapsody in rock” på Nya Ullevi i Göteborg på lördag.

Aftonbladet har tidigare avslöjat att Robert Gustafsson, Johan Rheborg och Lena Philipsson dyker upp i en helt ny – vuxen – version av ”Fem myror är fler än fyra elefanter”. Nu kan Aftonbladet också visa den första bilden från repetitionerna.

Allt är sig likt – kläderna är exakta kopior och A:et på scen är samma A som Magnus Härenstam, Brasse Brännström och Eva Remaeus hade i tv-studion på 70-talet.

Samma hatt

Till och med Robert ”Magnus” Gustafssons hatt är samma hatt som Magnus Härenstam använde en gång i tiden. En samlare har lånat ut den till det nya ”Fem myror”-gänget.

Handlingen är däremot utbytt. Robert Gustafsson och Johan Rheborg har skrivit manuset.

– Jag tänker inte skvallra. Vad vi ska göra får man se på lördag, säger en hemlighetsfull Lena Philipsson som gör premiär som komiker.

– Det är jättekul även om det var lite nervöst i början. De andra har ju vanan inne.

Smygpremiär

Trion har haft smygpremiär på Åland i sommar och i dag flyger de till Finland för ett gästspel där.

Klart är i alla fall att det har gått 30 år – precis som i verkligheten – sedan Magnus, Brasse och Eva började räkna myror och elefanter. I nya showen lär de både titta djupt i glasen emellanåt och ha upptäckt det där med blommor och bin.

– De har hunnit vara med om en hel del. Men de är lika glada för det, säger Lena Philipsson och skrattar.

Annika Johansson

annika.johansson@aftonbladet.se

Annika Johansson

ARTIKELN HANDLAR OM