Charlotte: Jag är så lycklig

Men Ingrosso-släkten svek på bröllopsdagen

1 av 10
NU ÄR DE ÄKTA MAKAR I går gifte sig Charlotte Nilsson och Nicola Ingrosso i Oscarskyrkan i Stockholm inför 120 gäster. Efter bröllopet transporterades gästerna i båt till festlokalen i natursköna Elfviks gård ute på Lidingö. Där fick de bland annat hugga in på huvudrätten som bestod av pistageöverbakad lammfilé med risotto. Festen pågick fram till fem på morgonen och vid ett-tiden på kvällen var brudparet fortfarande närvarande. Senare valde de dock att tillbringa resten av natten på tu man hand på lyxhotell i centrala Stockholm.
NÖJE

En prinsessdröm med en massiv diamant på fingret.

Charlotte Nilsson strålade efter vigseln med Nicola Ingrosso i går.

- Bröllopsnatten har vi redan klarat av, sa bruden och smekte sin växande mage.

Hon klev ur den crèmefärgade limousinen som ett vitt moln med ett riktigt långt släp efter den vackra bröllopsklänningen.

Ett par minuter för sent skred Charlotte Nilsson in genom dörrarna till Oscarskyrkan, väl medveten om att hon skulle gå ut som fru Ingrosso cirka en timme senare.

- Ni får ursäkta, men jag vet att det är några som väntar på mig därinne, sa hon till pressuppbådet utanför.

Cirka 120 personer hade samlats i kyrkan för att se Charlotte Nilsson och Nicola Ingrosso vigas i en vacker och känslosam ceremoni.

Familjen bojkottade

Men lyckan var inte fullständig.

Platserna för brudgummens närmaste familj gapade tomma. Familjen Ingrosso saknades, inklusive Nicolas bröder Vito och Emilio.

- Det måste kännas tråkigt för Nicola att inte ha familjen omkring sig en sådan här dag. Men det var väntat. Det här strulet har pågått i många år, sa en av vännerna.

Det cirkulerar flera versioner av orsaken till att släkten svek.

- Det sägs att delar av familjen Ingrosso tycker att Charlotte styr och ställer för mycket, säger en bekant.

En medlem i släkten Ingrosso säger:

- Det var ett principbeslut från familjens sida. Det är en komplicerad historia som jag inte vill gå in närmare på. Men en kusin och en faster gick faktiskt på bröllopet.

Emilio Ingrosso valde att tillbringa broderns bröllopsdag med att jobba på sin krog Goccia i Stockholm.

- Du såg själv att vi inte kom. Det kan du dra dina egna slutsatser av.

- Jag vill inte gå in på orsaken av respekt för min familj. Det här berör så många inblandade, säger han.

Förstörde inte lyckan

Men den uteblivna familjen var inget som brudparet ville kommentera i går och inget som tilläts förstöra den lyckligaste dagen i deras liv.

Under den gripande ceremonin i kyrkan sjöng Charlottes väninna och ex-svägerska Pernilla Wahlgren kärlekssången "För kärlekens skull" av Ted Gärdestad och väninnan Dea Norberg framförde låten "Fields of gold".

Prästen Ulla Carlsson från Charlottes hemstad Hovmantorp talade personligt och känslosamt med brudparet. Men bjöd också på lite humor.

- Redan som liten sa Charlotte att hon ville gifta sig med en italienare. Visserligen trodde aldrig Nicola att han skulle gifta sig med en flicka från Småland, men så blev det ändå, sa Ulla Carlsson.

Magen framhävdes

Bruden fördes fram till altaret av pappa Berth Nilsson. Där framme väntade brudgummen med sin best man Ferenc Boronkay. Charlottes syster Kinna var tärna och kusinen Hanna Korner brudnäbb tillsammans med Pernilla Wahlgrens dotter Bianca.

Efter vigseln förenades brudparet i en kyss utanför kyrkdörrarna. Och bröllopsklänningen, signerad Lars Wallin, försökte varken dölja eller framhäva att ett litet liv växer i Charlottes mage. Barnet beräknas födas i slutet av december.

- Min barnmorska sa precis till mig att "tänk att den lilla också får uppleva det här bröllopet".

- Jag är så otroligt lycklig. Jag trodde att jag skulle börja gråta flera gånger under vigseln, sa Charlotte.

Efter ceremonin transporterades gästerna i båt till festlokalen i natursköna Elfviks gård ute på Lidingö, där festen - alkoholfri för Charlottes del - pågick till långt in på morgonen anförd av toastmastern Gabriel Forss.

Brudparet tillbringade bröllopsnatten på lyxhotell i centrala Stockholm.

Och i dag bär det av till paradisiska Mauritius på smekmånad.

ARTIKELN HANDLAR OM