Ingen vill ha Ritchies manus

Madonna har fått sin Guy att bli djupt religiös

NÖJE

NEW YORK

Först Sean Penn.

Nu är Madonna på väg att förstöra ännu en makes rykte som filmmakare.

Foto: AP
Madonna med maken Guy Ritchie.

Paret Madonna och Guy Ritchie har blivit så besatta vid kabbalah, en form av judisk mysticism, att Hollywood inte vill producera Ritchies nya projekt "Revolver", skriver New York Post.

Sony var först intresserat, men när ledningen såg att manuset var fullproppat med referenser till kabbalah blev de mycket tveksamma.

"Ses som kult"

- Kabbalah ses som en slags kult i vissa cirklar och ingen ville associeras med det, säger en Hollywoodchef till New York Post.

Ritchies agenter sa åt honom att han var tvungen att skriva om manuset utan referenser till kabbalah om det skulle kunna säljas.

Efter att ha gjort vissa ändringar, sparkade han sina agenter och gick över till CAA, där Madonnas agent Bryan Lourd arbetar. Och han återgick till ursprungsmanuset.

- Där kunde han få mer förståelse för sin kabbalah-vision, säger insidern.

Madonna är så besatt av religionen att hon kräver speciellt "kabbalahvatten" på alla sina hotellrum, uppger Post.

Demi anhängare

Även kompisarna Demi Moore och Sandra Bernhard är anhängare av kabbalah.

- Det var Madonna som introducerade Guy till religionen och nu har han gått längre in i den än vad hon har. Det är som att hon skapat ett monster.

- Låt oss inte glömma att hon tvingade honom att göra "Swept away", och fick Sean Penn att göra "Shanghai surprise" - en annan ökänd kalkon.

Fredrik Virtanen