"Jag tänker inte vara singel hur länge som helst"

Ulf Lundell avslöjar sina planer för framtiden i exklusiv intervju

NÖJE

MYRSJÖN

I sommarens enda intervju avslöjar Ulf Lundell sina framtidsplaner för Aftonbladet - en ny bok, ett nytt band och kanske en live-skiva från sommarturnén.

Och gärna en ny kärlek.

- Jag har inga planer på att leva som singel hur länge som helst, säger han.

Foto: JOHAN SOLUM
EN LYCKLIG MAN I går kväll gick Ulf Lundells stora sommarturné i mål. Men redan strax efter konserten avslöjar Lundell för Aftonbladet hur han vill att framtiden ska se ut. Och den rymmer allt ifrån ny bok, nytt band, liveskiva och en ny kvinna.

I går avslutade Ulf Lundell sommarens succéturné på Myrsjöns festplats i Orminge utanför Stockholm. Efteråt fick Aftonbladet träffa honom för sommarens enda intervju.

- Det här är det bästa band jag någonsin haft. Bästa crewen också. Det har varit en helt fantastisk turné! utbrister en entusiastisk Ulf Lundell.

Spelades in

Den tre timmar långa konserten spelades in och en fotograf dokumenterade allt som hände på scenen. Kan fansen hoppas på en live-skiva från sommarturnén?

- Vi spelar in nästan alla turnéer. Men visst, vi har spelat in extra mycket från den här, säger Lundell.

- Men jag vet inte hur det blir. Vi håller ju fortfarande på att jobba på en dvd från förra hösten också.

En ny bok

Klart är däremot att Ulf Lundell skrivit en ny bok, "Frukost på en främmande planet", som släpps 24 september. För Aftonbladet avslöjar han:

- Det är en roman, eller i huvudsak en roman, som bygger på minnen, tillbakablickar och dagboksanteckningar.

Redo för kärleken

Under konserten skojade Ulf Lundell flera gånger med kvinnorna i publiken om att han var singel. För Aftonbladet förklarar han att han tänkt över sitt liv de senaste tre åren och nu är redo att möta kärleken igen:

- Jag är singel men tänker inte vara det längre.

Om några dagar beger sig Ulf Lundell till huset på skånska Österlen. Där tänker han titta på friidrotts-VM på tv.

Vad som händer sedan är en öppen historia.

30-årsjubileum

- Men jag skulle bli mycket förvånad om jag inte turnerar fram till sommaren 2005. Jag vill gärna göra mitt 30-årsjubileum som artist.

Ett projekt på listan är också en turné med nya Mustayaluca Band.

- Jag vill spela sådan rockmusik som recensenterna tycker är så hemsk, men som konnässörerna där ute i publiken gillar - riktigt rockig och skränig musik.

Annika Johansson