Dee Sniders svåger sköts ihjäl - på Broadway

NÖJE

NEW YORK

Rockstjärnan Dee Sniders svåger sköts ner mitt på Broadway.

- Det verkar som en ren avrättning, säger polisen.

Foto: RICKARD NILSSON
Dee Snider i Twisted Sister.

Vincent Gargiulo, 34, bror till Dee Sniders fru Suzette, sköts i ansiktet på nära håll mitt på Manhattan klockan 06.50 lokal tid.

Han dog närmast omedelbart. En stor pöl med blod på den kända teatergatan Broadway vittnade om mordet flera timmar efteråt.

Gargiulo arbetade för en underfirma till det kommunala elbolaget ConEdison. Han verkar ha varit på väg till jobbet på ett bygge ett kvarter bort från 30:e gatan när han mördades.

Ingen misstänkt

En kollega till Gargiulo förhördes senare av polisen efter att en polishund fått upp ett spår på honom, men släpptes senare.

Polisen hade i går ingen misstänkt för mordet.

Dee Snider, sångare i pudelrockbandet Twisted Sisters som på 80-talet hade stora hits med låtar som "We"re not gonna take it" och "I wanna rock", besökte polisstationen i närheten av mordplatsen med sin fru Suzette, offrets syster, några timmar efter mordet.

"Dålig dag för mig"

- Det har varit en dålig dag för mig, sa Dee Snider, 48, när han gick ut från stationen på 35:e gatan, enligt New York Post.

Ed Kayatt, som tidigare delade lägenhet med Gargiulo, säger att offret var "en verkligen trevlig kille" som haft affärsproblem men att han verkade vara på väg att få ordning på sitt liv.

Polisen säger att han fanns med i brottsregistret för misshandel och häleri.

- Det ser ut som en avrättning, men det kan ha varit nån sjukhjärna också, säger en poliskälla till NY1.

Fredrik Virtanen