Nu hoppas Shebang slå igenom - i Japan

NÖJE

Den svenska tjejduon Shebang har siktet ställt på utlandet.

Nu har de skrivit kontrakt med ett japanskt skivbolag.

Foto: MÅRTEN LEVIN
Shebang.

I lördags var flera representanter för det japanska skivbolaget Awex på besök i Stockholm.

- De kollade oss när vi uppträdde på NRJ-galan och de gillade visst vad de såg, säger Marina Ljung som tillsammans med Yohanna Tholin bildar Shebang.

Skivkontrakt

Resultatet blev ett skivkontrakt.

- Den första singeln, "Temple of love", släpps i oktober och albumet släpps någon gång i november-december om allt går enligt planerna, säger Marina Ljung.

Självklart reser Shebang också till Japan för lanseringen - en vecka i september och en vecka i november eller december.

- Det känns lite skumt att lilla jag ska åka till Tokyo två gånger före jul. Det är ju lite större än här och jag har ingen aning om hur de jobbar där eller hur något funkar, säger Marina Ljung.

Stor glädje

Glädjen över Japan-kontraktet är stor. Shebang skulle tidigare lanseras stort i Tyskland men det projektet sprack i sista stund.

- Ett tag var allting väldigt jobbigt. Det var bara en massa snack fram och tillbaka. Men nu har vi bytt skivbolag i Sverige och fått det här japanska kontraktet. Nu verkar det dessutom som att det blir något med Tyskland också, säger Marina Ljung.

Shebang släpper sitt nya album "So come on" i Sverige i dag och beger sig ut på en klubbturné under hösten. En ny singel är också på gång i september.

Annika Johansson