Vilket strandhugg!

Puls Sofia Larsson dejtade Bachelor

1 av 4 | Foto: Mikael Gustavsen
"Skepp ohoj, hoppa på, jag svär, det blir skoj!"
NÖJE

En date med the bachelor lämnade Puls utsända reporter rufsig i håret och med kläderna i oordning. Men det var inte hångel som orsakade sängkammarlooken - utan en vild båtfärd.

Gå på dejt med svenska the bachelor, Andreas Lauritzen, kommenderade chefen. Okej, jag kan tänka mig tristare sätt att tjäna ihop stålar till månadshyran än att wina och dina med en kille några timmar. Frågan var bara vad man kunde vänta sig av en bachelor? Skulle han vara en dryg, självupptagen och blasé dejting-Terminator som gör allt på rutin? Skulle han tråka ut mig till bristningsgränsen med ändlösa utlägg om sin egen förträfflighet? Min erfarenhet av kostymklädda managementkonsulter är i ärlighetens namn väldigt limiterad. I bästa fall väntade jag mig en tråkig halvtimme, och sen sjappa. I värsta fall en sociopatisk Patrick Bateman-wannabe.

Instruktionerna han fått var att planera en så bra dejt som möjligt, med en budget på 2 000 kronor. Instruktionerna jag fått var att ha kläder som både passade för båttur och middag.

Dejten kunde ha börjat bättre. Jag är någon minut sen, men när jag kommer till vår avtalade mötesplats har Andreas inte dykt upp. Sisådär en tio minuter senare dyker han upp, och ber då om ursäkt för sin sena ankomst. Vi kör en minisväng med båten, som är hans egen, och väntar sedan på slussöppningen. Då får vi motorstopp. Som tur är finns en liten reservdunk som gör att vi kommer att klara oss fram till nästa mack. Men vi missar slussöppningen och får vänta i en kvart till.

När vi far fram i Djurgårdskanalen känns det helt naturligt att knyta en sjalett runt håret och ta på de stora svarta solglasögonen. Det är troligen det närmaste jag kommer att komma 60-talets jetset-liv. Andreas överraskar med att fiska fram en flaska mousserande vin och vi skålar för en trevlig kväll på vårt mest belevade manér.

Vi kommer fram till Fjäderholmarnas krog en aning sent, men bestämmer oss ändå för att byta om innan maten. Vi har slagit på stort med långklänning och kostym och transformerar snabbt om oss från casualklädda båtmänniskor till Ginger och Fred (nej, jag snackar inte Lynn Allen och Durst utan Rogers och Astair). Jag får en komplimang av Andreas när jag smyger in i restaurangen, plågsamt medveten om att min klädsel clashar rätt rejält med övriga gästers.

Vi njuter av godsaker som vit sparris med bladspenat och citronsmörsås och fisk och skaldjursgryta med saffransbuljong. Konversationen flyter på bra, vi diskuterar allt ifrån den självmordsbenägna hunden i "Spin City" till drinktillbehör i form av piprensardjur. Andreas berättar att han oftast brukar dejta lika gamla eller äldre tjejer, att han var ihop med sin värdsyster när han bodde i USA och att hud-och hårfärg inte spelar någon roll för honom.

- Första intrycket är viktigt. Någon som till exempel snubblar till och sen skrattar känns bra. Men om personen blir nervös och orolig av en sån händelse känns det inte lika bra.

Han har inte sökt själv till programmet, utan blev anmäld av några kompisar. Det värsta med att vara med var, inte helt oväntat, rosceremonin. Den går ut på att välja vilka tjejer som får stanna kvar och vilka som får dra.

- Den var verkligen en pain in the ass varje gång.

Plötsligt ringer Andreas mobil. Men han gör det enda raka i en dejtingsituation och stänger av den istället för att svara. Jag glömmer dessvärre bort mig när min telefon ringer en stund senare, men som tur är, är det vagt jobbrelaterat.

Det är aningen klurigt att äta när man bär en axelbandslös fodralklänning och så småningom tappar jag servetten på golvet. Då är Andreas där och plockar upp den, snabbare än jag hinner säga "uppmärksam".

Efter maten är det dags för en lektion i att köra båt. Det visar sig inte vara särskilt svårt, om det beror på att jag hade en duktig lärare, eller om jag var en läraktig elev låter jag vara osagt.

Vi skiljs åt vid båtbryggan där vi möttes sex och en halv timme tidigare. "Det här var ju en kanondejt" säger Andreas vid avskedet. Well, att få den recensionen från en bachelor är väl det närmaste man kan komma att bli kravmärkt på dejting-scenen.

Bachelorns 15 bästa datingtips

Så här spenderade bachelorn dejtbudgeten på 2000 kronor:

Sofia Larsson