Flydde från "Farmen"

Skandalerna startar direkt i nya omgången av TV 4:s dokusåpa

EN DISKADES - EN RYMDE Redan efter mindre än en vecka kördes en av de manliga deltagarna på porten för att han vägrat inordna sig i gruppen. Men bortfallet på "Farmen" slutar inte där. En kvinnlig deltagare lämnar tävlingen efter att ha råkat i bråk med de grupperingar som bildats. "Hon spelade ett dubbelspel", säger en källa till Aftonbladet.
NÖJE

Tuffa intriger väntar i årets "Farmen".

Efter ett storbråk flyr en av de kvinnliga deltagarna.

Nu riskerar hon böter i 100 000-kronorsklassen för kontraktsbrott.

Om en vecka avslutas inspelningen av årets omgång av "Farmen".

Och den 15 september startar sändningarna i TV 4.

Källor säger att säsongens avsnitt kommer att präglas av mycket humor och värme.

Men Aftonbladet kan avslöja att det även blir en hel del skandaler och knallhårda motsättningar.

Vägrar lyda order

Förra året diskades deltagarna Özcan Yildiz och Jan "Blondie" Hammarlöf efter påstådda sextrakasserier av medtävlaren Marie Forsberg halvvägs in i serien.

I höst tar det bara tre-fyra dagar innan en av de manliga deltagarna körs på porten.

Orsaken är att han vägrar inordna sig i gruppen, följa order och respektera reglerna som gäller i skötseln av gården.

Ytterligare en deltagare får lämna "Farmen" under mystiska omständigheter. Kvinnan hamnar, enligt Aftonbladets källor, i direkt och öppen konflikt med flera av de grupperingar som bildas på gården.

Hon blir misstänkliggjord från alla håll och väljer - utan inspelningsteamets eller övriga deltagares vetskap - att rymma.

"Hon tog det hårt"

- Hon spelade ett dubbelspel och fick flera ordentliga utskällningar av andra deltagare. Jag tror att hon tog det hårt och insåg att hennes situation på gården blivit omöjlig, säger en av Aftonbladets källor.

Enligt det kontrakt som upprättats mellan produktionsbolaget Strix och deltagarna är det förbjudet att avvika från inspelningen utan synnerliga skäl.

Kontraktsbrott kan bestraffas med böter i 100 000-kronorsklassen.

Kontraktsbrott

- Jag har ingen kommentar. Men vi förutsätter naturligtvis att reglerna efterlevs, säger projektledaren Fredrik Arefalk.

Men fler riskerar böter för misstänkta kontraktsbrott.

Under inspelningsperioden har tre deltagare skrivit hälsningar på en annan deltagares hemsida samt på ett debattforum. Samtliga deltagare som befinner sig på "Farmen" saknar tillgång till dator.

Genom att ge sig till känna på internet har de tre deltagarna indirekt och omedvetet avlöjat att de åkt ut ur tävlingen.

"Inte skadat oss"

Att i förväg röja detaljer om utgången av "Farmen" strider också mot kontraktet.

- Det är olyckligt att deltagare förstärker sin hemkomst på det här sättet. Men jag har inte upplevt att det här har skadat oss, säger Fredrik Arefalk.

Annika Johansson