"Hammarkullen" ska bli musikal - med hjälp av Timbuktu

1 av 2 | Foto: MARIA ÖSTLIN
Skriver till "Kniven i hjärtat".
NÖJE

Timbuktu, Feven och Ola Salo skriver musiken när trilogin om Hammarkullen avslutas.

Tanken är att "Kniven i hjärtat" ska bli - en förortsmusikal.

"Kniven i hjärtat" är namnet på den sista delen i trilogin om ungdomarna i Göteborgsförorten Hammarkullen. Föregångarna "Hammarkullen" och "Den förste zigenaren i rymden" fick stor uppmärksamhet när de visades i SVT. Och paret bakom - författaren Peter Birro och medförfattaren och regissören Agneta Fagerström-Olsson - slår sig knappast till ro med gamla förtjänster när de börjar den nya inspelningen på måndag.

"Ny energi"

I stället ger de sig in på en helt ny genre:

Musikal.

- Vi kallar det ett "musikaliskt nutidsdrama". Vi ville få in ny energi och nya ögon, berättar Agneta Fagerström-Olsson.

Några problem att locka musiker har hon inte haft. Timbuktu, Feven, Daniel Lemma, The Arks Ola Salo och lokala musiker som Nabila och Daniel Gubic bidrar alla med musik som ska vara stommen i handlingen.

"Efter eget huvud"

- De har fått stolpar att jobba efter men de gör också saker helt efter eget huvud. Ingenting är förutsägbart - vi jobbar med hjärtat i halsgropen, säger Agneta Fagerström-Olsson och skrattar.

- Det gäller att ha starka magnerver!

Ensemblen består av nio ungdomar - alla amatörskådespelare från Bergsjön - och inspelningen börjar på måndag. "Kniven i hjärtat" sänds i SVT nästa höst.

Annika Johansson