”Hon är självklar för mig”

Bert tänker inte kompromissa

1 av 2
Elena var Berts personliga favorit.
NÖJE

Att Bert är bestämd och van att få som han vill är ingen hemlighet. I tisdagens program var han enväldig domare och de andra jurymedlemmarnas närvaro ifrågasattes.

I tisdagens program var det dags för Örebros talanger att visa upp sig för Bert och kompani. Cirka tvåhundra hade tagit sig till audition, men bara de första hundra fick komma in. Bert gick, sin vana trogen, och plockade in folk på känn. En av dessa var Birgitta Eriksson, som sjöng Mr Bigs låt ”To be with you”.

– Bert har i många fall rätt och en osviklig intuition just när det gäller att identifiera artister. Och då menar jag att göra det utifrån utseende, sa Micke Gordon Solfors, en av jurymedlemmarna.

Men i bland klickar det.

– Hon sjöng, om inte sämst, så i varje fall näst sämst musikaliskt. Hon var definitivt inte en sångstjärna. Han har inte alltid rätt, den gode Bert, sa Solfors.

”Hon var det fräckaste jag sett”

Elena Ermanova var en annan av Berts handplockade sökanden. Han hade sett Elena på Örebros universitet när han var där och föreläste.

– Jag såg henne bland tusen studenter. Näe, det var nog det fräckaste jag sett på länge, berättar Bert.

Herr Karlsson frågade om hon sjöng och om hon i så fall kunde skicka en demo. Dessutom ville han att Elena skulle komma på audition i Örebro. Och det gjorde ryskan.

Hon sjöng låten ”Give me a lifetime” och Bert var entusiastisk. Det var dock inte de andra jurymedlemmarna.

– Jag har svårt att se hennes talang. Däremot kan jag se att hon har personlighet, sa Solfors och Micke Grahn, blivande rektor höll med.

De övriga i juryn undrade vad Bert skulle göra med henne.

– Jag kommer att hitta en nisch för henne. Absolut. Vi har testat henne i studion, vi vet att hon klarar studion perfekt, svarade Bert.

Medan juryn försökte argumentera mot Bert blev Skara-mannen än mer säker.

– Hon är självklar för mig. Det är hon.

– Bert är ju väldigt speciell, därför att han går väldigt mycket på sin intuition. Han har väldigt sällan argument för vad han tycker om saker. Och när man ska argumentera om någonting, så kan han oftast inte det. Då bara fixar han till det över allas huvuden. Då vet han att det blir som han vill, sa Micke Grahn.

– En sak har jag lärt mig. Man ska aldrig gå i krig med Bert. För han älskar krig och då vill han bara vinna, konstaterade Grahn.

Och vann gjorde Mr Bert i kväll med, Elena Ermanova gick naturligtvis vidare.

Det hände också i programmet:

De gick vidare från Örebro: