”Vi ska spela som f-n i helgen...”

Läs hela chattet med Conny i bob hund

NÖJE

Många är de fans som väntat och bett till högre makter om något nytt från svenska bob hund. Nu har supportrarnas lystmäte stillats något, i och med nya singeln ”Det där nya som skulle vara så bra...”.

Det har spekulerats i vad som blir av det engelskspråkiga projektet ”Bergman rock” och huruvida bandet är på väg att lägga av. I dag svarade Conny Nimmersjö i bob hund på alla dessa frågor (och några till) när han chattade på aftonbladet.se.

Conny i bob hund säger: hellö, nu är jag här...

annakarin säger: Hej!

Vad gör ni nuförtiden.

Conny i bob hund säger: hej! vi ska ju spela lite live nu i helgen, har gjort lite nya bob hund låtar, och så väntar vi på att bergman rock plattan ska bli färdigmixad.

Jacques Costeau säger: Hej er underbara lyriker och musiker! Jag längtar verkligen efter er nya skiva, den nya singeln låter verkligen lovande! Har det varit svårt att jobba med det nya albumet? Någon risk för idétorka?

Conny i bob hund säger: just det, glömde säga att vi nyss släppt en ny singel... Något bob hund - album ligger inte klart, men vi har mycket låtar. Idétorka vet vi inte vad det är.

säger: spelar ni nya låtar på grönan?! /Patte

Conny i bob hund säger: jepp, ett par nya låtar blir det.

GuntHer säger: Hallojsan! Ni är helt underbara, så jag och några kamrater hade verkligen sett fram emot att se er på Grönan. Men ekonomin hade andra planer, så nu blir det inget med det. Men hur kommer det sig att ni gör så få spelningar, och alla under så kort tid?? Hur som helst, ha det så skoj på scen. Och hälsa Grönan från oss! //Gunther

Conny i bob hund säger: Kan du inte simma in på Gröna lund??? Vem vet, kanske blir det lite fler spelningar under hösten.

0 säger: Hur har det gått att repa nu när Jonas bor i Skåne?

Conny i bob hund säger: Jonas åker ju upp och repar med oss när vi fått grunderna att sitta... Det funkar bra.

0 säger: Vad går Thomas Öberg på? Eller var f*n får han all energi ifrån?

Conny i bob hund säger: Han har ingen energi alls. Han bara låtsas. Han går på morötter.

0 säger: vilka släpper album först? bergman rock eller bob hund?

Conny i bob hund säger: bergman.

Hundrock säger: Är det musik för er för hela slanten, eller har du (ni) några andra dominerande intressen?

Conny i bob hund säger: andra intressen måste man ha... annars tror jag man drabbas av idétorka. Jonas är intresserad av fisk, Mats Hellquist jag och Jonas gillar fotboll, Mats Andersson gillar ingenting, Thomas läser mycket, och Johnny var är du?

per säger: när kommer bergman rock albumet ut?

Conny i bob hund säger: om jag visste det skulle jag vara en mycket lyckligare människa än jag nu är... Men förhoppningsvis innan årsskiftet... Om vi hinner...

säger: Det låter som Thomas sjunger "Stockholm! Jag älskar dej, men du har glömt mej! Goodbye!" på den nya singeln. Undrar vad detta innebär? Det kan ju vara Jonas Jonasson som inspirerat Thomas att flytta från stan han också. Jag tycker hur som helst att den är bra.

Conny i bob hund säger: Du hör bra. Jag tänker inte gå in på vad texten handlar om.

David säger: Jag hörde nån stans att bergman rock annvände sig av låtar som inte kom till annväning av bob hund, stämmer detta? Jag tror thomas sa det på radio nån gång.

Conny i bob hund säger: Om han sa det var det nog ett skämt. Det skulle ju inte vara så snyggt.... ett band som bygger sin repertoar av ett annat bands överblivna skräp...

martin säger: varför blev singeln försenad? jag var inne i varenda butik i uppsala i måndags, men hittade den inte...

Conny i bob hund säger: det har att göra med att MNW distrubution gått i konkurs,och att Border, Silence nya distrubutörer bara jobbat för oss i någon vecka.

säger: Vilket är dina tre favoritskivor (svår fråga givetvis)? Per

Conny i bob hund säger: Just nu; David Bowie - Low, Johnny Thunders - Hurt Me (från 1984), och Neil Young - On The Beach (1974)

DorianGray säger: hej conny, jag såg en notis i media och hörde från er manager att graham coxon (fd. gitarrist i blur) som är ett enormt fan av er musik jättegärna ville spela med er vid nåt tillfälle, men att ni inte ville, är det sant?

Conny i bob hund säger: Ju, det är sant... Han hade sagt vid något tillfälle att det skulle vara kul att spela med oss, tror det här var 1998, eller så... Grejen var väl att han inte hade frågat oss, utan sagt det till någon annan.... det var liksom ingen konkret förfrågan.

0 säger: ska bergman rock lanseras i både usa och uk? och vilket skivbolag ligger bergman rock på?

Conny i bob hund säger: Silence i Norden. Vi har inte förhandlat med några andra än, vi gör det när plattan är färdig. USA? Vi ska till Tyskland och Ryssland.

bob säger: Ni har spelat på grönan flera år i rad nu, börjar bli en tradition? vad tycker ni om grönan?

Conny i bob hund säger: Vi fick så j-la bra betalt.... Skämt å sido, det som är bra med Grönan är att många kan gå på konsert där, som inte kan gå annars, samt att alla kommer in, folk med barn och så... Men inget är bättre än klubbgig.

0 säger: Har ni mkt groupies?

Conny i bob hund säger: Nej. Vi är inte såna killar.

säger: Kommer jag någonsin att få höra låten "Lou Reed´s bästa år"?

Per

Conny i bob hund säger: Om du lär känna Jocke Razzela, som har skrivit låten. Han jobbar som kock i Stockholm, och kan ses på östra söder.

David säger: Vilken/vilka bob hund låtar spelar du hälst?

Conny i bob hund säger: Faktiskt de vi kommer spela på den här mini-turnén. "Det där nya som skulle vara så bra...." är riktigt kul att spela.

Linedance säger: tänkte bara fråga om ett band i er storlek klarar er ekonomiskt bara på musiken, spelar själv i band och sådär ;)

Conny i bob hund säger: Vi skulle klara oss bra om vi hade lite högre produktionstakt än vi lyckats ha sista två åren... Vi har det bra när musiken spelas i radio, och när vi tar spelningar så det räcker... Problemet är att när man spelar in en platta, då tjänar man ju inte en spänn under kanske ett år...

kris säger: Bästa konsert minne?

Conny i bob hund säger: Våra gig? Roskilde i fjol, tror det var 50 000 i publiken... Och så första Hultsfred, 1993, när jag gjorde mitt livs första stagedive... Och alla klubbgig... Andras konserter: Ebba Grön på Folkets Hus i Södertälje.

Edvin säger: Jag hoppas att bob hund nån gång i framtiden gör en hawaii-LP, typ lite Jack de Mello i bob-kostym. Finns det nån chans?

Conny i bob hund säger: Nej.

0 säger: är det sant att alla i bandet har varsitt handikapp? =)

Conny i bob hund säger: Nej

säger: I bob hund-videon när du visar upp ditt hem (och din sminkväska) spelar du en skiva med en stor brist på sväng. Vilken skiva var det?

Conny i bob hund säger: Oj, det känns lite preskriberat... Men det var Niklas Rådströms soloplatta från 1983, nånting.

0 säger: Jag vill bara tacka er för alla fantastiska konserter ni gett på KB i Malmö. De har känts så självklara allihop. Dessutom känner jag en 8-åring som kunde hela Tralala lilla molntuss utantill. Fantastiskt.

Conny i bob hund säger: Vi gillar KB. Och vi är glada att Stockholm fått ett ställe som funkar lika bra, i Debaser...

per säger: hur går det till när ni skriver nya låtar? hur funkar ditt o jonnys sammarbete?

Conny i bob hund säger: Det kan se ut på olika sätt, antingen gör någon en hel låt hemma själv, eller så jammar vi utifrån ingenting, eller så sammanlänkar vi två eller tre olika idéer... Johnny och jag? Det funkar bra, tycker jag.

Nick the greek säger: Hejsan Conny! Ni rockar!!! Stämmer det att ni skall ha en dansk gästgittarist på lördag som heter Christian Kahr Hansen eller nåt i den stilen, eller är det vanligt Internet-skitsnack?

Conny i bob hund säger: Det var det dummaste jag hört...

sko_putsare säger: Hej! Hur går det med planerna på en bob hund DVD? blir det nytt meterial eller samma som filmen?

Conny i bob hund säger: Det blir samma som filmen, men med massa extra material. Vet inte när den kommer ut.

Johnny säger: Omdu fick välja en konsert mellan David Bowie Johnny Thunders eller Neil Young vem hade du valt?

Conny i bob hund säger: Jag har sett både Neil Young och David Bowie, och Johnny är ju död, så han får stå högst upp på listan...

Rudolf säger: Ge mig namnet på den skiva som ligger på din skivtallrik för tillfället.

Conny i bob hund säger: Ha! The Clash - Give Ém Enough Rope (1978)

Tysta_Hjärtan säger: Något speciellt ställe ni skulle vilja spela på i världen?

Conny i bob hund säger: Jag vill väldigt gärna spela i Berlin.

0 säger: Har ni spelat in "Human Fly"? Ni gör den j-t bra!

Conny i bob hund säger: Det finns säkert någon live-upptagning av den, men jag har inte hört någon än som låter så bra att vi skulle vilja ge ut den.

säger: Lyssnar du på Pixies nuförtiden? Per

Conny i bob hund säger: Inte så ofta. Mest för att jag lyssnat så mycket på dem förr. Here Comes Your Man tycker jag är deras största stund.

Knazbarn säger: är egentligen inget stort fan av er, inte riktigt min musikchanger, men tycker att ni gör ett jävligt bra jobb på sveriges scener så big up och fortsätt i samma stil! =)

Conny i bob hund säger: Tack, vi ska fortsätta jobba hårt på scen.

Rudolf säger: Vilket är Sveriges bästa band/artist (bortsett från er)?

Conny i bob hund säger: Live måste jag säga Soundtrack Of Our Lives och Thåström och Entombed

helle säger: när släpper ni nästa album?

Conny i bob hund säger: Vi hoppas att bergman rock - albumet kommer ut innan årsskiftet, men det är inte säkert att vi hinner få allt klart.

Conny i bob hund säger: hmm. synd att det är slut på det här redan. mycket roligare än att ge intervjuer. kolla gärna in på vårt forum, på vår hemsida, vi brukar vara där och svara på frågor emellanåt, åtminstone jag och Mats H. Tack ska ni ha, kul att ni var här! Vi ska spela som f-n i helgen...