”Vilken råtalang!”

Juryn imponerades av Johan – som inte ens tänkte söka

1 av 2
Johan imponerade på juryn.
NÖJE

I onsdagens program var det framför allt två sökande som imponerade på juryn.

Den ena hade vunnit den norska Fame Factory-tävlingen.

Den andra hade inte ens tänkt söka, men väl på plats tog han juryn med storm.

I onsdagkvällens avsnitt hade auditionturnén kommit till Malmö och som vanligt hade många kommit för att prova sin chans att bli stjärnor.

En av dess var Ina Wroldsen som, hör och häpna, hade vunnit den norska versionen av Fame Factory. Men, trots det, var Ina ödmjuk och inte alls säker på att hon skulle komma med i den svenska.

– Vi hade en Fame Factory-skola, då var det tre veckor. Jag vann den norska versionen, men det är inte säkert att jag kommer med här, för det är väldigt duktiga människor här och det har varit otroligt många på audition. Jag har bara hört folk i dag som är bra. Så jag är lika spänd nu som jag var på den norska uttagningen, sa Ina.

Den svenska juryn var inte helt överväldigad.

– Hon är inte klockren, sa Micke Gordon Solfors.

Trots det inte alltför goda omdömet kom Ina ändå med till Stockholm, men hon fortsatte sin ödmjuka stil.

– Jag tror det blir en tuff konkurrens i Stockholm. Det är otroligt många begåvade människor i det här landet, så det blir säkert tufft. Det är bara att göra sitt bästa, jag kan inte göra mer, sa Ina.

”Vilken...wow!”

En annan överraskning var Johan Östberg, som överhuvudtaget inte tänkt åka till uttagningen, men som imponerade väldeliga på juryn. Först sjöng han rockklassikern ”Jailhouse rock”, men Bert och de andra ville höra något poppigare och då blev det ”Love is all around”.

Micke Gordon Solfors var överväldigad.

– Vilken kille. Vilken råtalang. Vilken...wow! Nä, jag är otroligt imponerad. Han har inte den definitiva musikaliteten. Han har det. Det här som är obeskrivligt och omöjligt att förklara. Han är en oslipad diamant.

Eftersom Johan inte tänkt ställa upp blev han relativt förvånad när han fått veta att han gått vidare.

– Jag måste säga att jag hade lite tur för det var ju inte planerat. Så allting har gått så fort, jag har myror i huvudet. Jag vet varken in eller ut. För två dagar sen visste jag inte ens att jag skulle söka. Och så nu är jag här och ska till Stockholm. Det känns helt sjukt, var Johans reaktion.

I tisdagens program fanns det ju oenighet i juryn, Solfors tyckte ju att Bert inte alltid hade rätt. På onsdagen gav han Skara-mannen lite mer kritik.

– Bert går ju oerhört mycket på utseende/karisma. Hela tiden. Och jag tror nog att han ser en fantastisk artist i varje snygg tjej. Och så är det ju inte alltid, definitivt inte alltid.

De gick vidare från Malmö: