Min bror och jag...

Puls presenterar: nöjesvärldens grymmaste brödrapar.

1 av 4 | Foto: AP
Liam och Noel
NÖJE

Noel och Liam Gallagher

Framgångsfördelning: 60/40.

Framgångshistoria: Med "Definitely maybe" och "(What"s the story) Morning glory?" blev Oasis, med bröderna Gallagher i spetsen, världens kanske största popband. Noel skrev och Liam sjöng skiten ur all annan britpop. Men i slutet av 90-talet dalade karriären och 2000 kom bottennappet med "Standing on the shoulder of giants".

Senaste framgång: Förra året gjorde Noel en uppryckning med "Heathen chemistry", men Oasis är inte vad de brukade vara. Cash har ersatt inspirationen.

Framtidsutsikter: Noel är en sjukt begåvad textförfattare och Liam har en stor käft, bra röst och sexappeal som den perfekta rockstjärnan, men"Oasis storhetstid beskrivs bäst i imperfekt.

Emilio Estevez och Charlie sheen

Framgångsfördelning: 35/65.

Framgångshistoria: Emilio hade på 80-talet flyt med "The breakfast club", "St Elmo"s fire" och "Young guns". Charlie gick ut hårt med "Plutonen" och "Wall street", för att sedan övergå till simplare grejer som "Hot shots!" - i dubbel bemärkelse. Han började nämligen toksupa.

Senaste framgång: Det är svårt att säga exakt när det vände för Emilio, men "D2: The mighty ducks" (-94) var bland det sista som spelade in några stålar. Charlie ryckte upp sig och tog över efter Michael J Fox i "Spin city".

Framtidsutsikter: Emilio ska regissera, skriva och spela i "Bobby". Bli inte förvånade om ni aldrig hör talas om den - killen bör nog satsa på en ny karriär. Charlie lär inte heller göra rent hus på Oscars-galan, men har lite smågrejer på gång. Till exempel "Scary movie 3".

Joel och Ethan Coen

Framgångsfördelning: 55/45.

Framgångshistoria: Tusen järn i elden. Mest skriver de manus och regisserar, men de producerar, klipper samt hoppar in som skådisar också. De kör en smart humor, med inslag av drama, brott och thriller. (Minns "Fargo".) Bröderna gör det mesta gemensamt, men Joel har regisserat mer, bland annat "The big Lebowski".

Senaste framgång: "The man who wasn"t there" från 2001 med Billy Bob Thornton och Frances McDormand.

Framtidsutsikter: Joel och Ethan har levererat coola filmer sedan mitten av 80-talet och lär fortsätta. De skriver bland annat på "Fun with Dick and Jane", vars huvudroller ska spelas av Jim Carrey och Cameron Diaz - vilket stinker succé.

Peter och Bobby Farrelly

Framgångsfördelning: 50/50.

Framgångshistoria: Födelseåren verkar vara största skillnaden. Bröderna gör nämligen i princip allt ihop. Och båda är fans av den osofistikerade humor som de visat prov på i "Dum dummare", "Den där Mary" och "Mina jag och Irene".

Senaste framgång: "Min stora kärlek", med Gwyneth Paltrow och Jack Black. En av tidernas bokstavligt talat största kärlekshistorier, med Gwyneth som tjockis.

Framtidsutsikter: I pipeline ligger "Stuck on you", med Matt Damon och Greg Kinnear som siamesiska tvillingar. Damon är knappast någon Jim Carrey, men vi kan ändå räkna med att garva. Peter och Bobby har inte misslyckats med något hittills.<</p>

Owen och Luke Wilson

Framgångsfördelning: 70/30.

Framgångshistoria: Storebror Owen lyser starkast. Han var med och skrev "The royal Tenenbaums" - där både han och Luke spelade stora roller - och har medverkat i komedier som "Släkten är värst" och "Zoolander". Luke har haft mindre roller i halvdana storfilmer och huvudroller i några obskyra projekt.

Senaste framgång: Owen har satsat på trötta komedier på sistone, så senaste framgången får sägas vara krigsfilmen "Behind enemy lines". Lukes är fortfarande "The royal Tenenbaums".

Framtidsutsikter: Det ser ut att gå uppåt, om än svajigt. De får väl börja läsa manuskripten bättre. Men Luke ska i alla fall regissera "The Wendell Baker story" - där både han och Owen ska vara med. De ska även medverka i nyversionen av "Jorden runt på 80 dagar".

Bröder på dekis

Karolina Fjällborg