"Hon är för kraftig"

Sabinas röst övertygade juryn – men hon var för tjock för Bert

NÖJE

I torsdagens program imponerades juryn av Sabina Baltzar Roths starka röst när hon framförde Fångad av en stormvind.

Den enda som inte lät sig övertygas var Bert som tyckte att Sabina var alldeles för överviktig.

–Hon är för kraftig, så enkelt är det, sa Bert.

Foto: Strix
Sabine tilltalade alla jurymedlemmar för utom Bert.

I torsdagkvällens avsnitt hade auditionturnén kommit till Stockholm och det var många som kommit för att förverkliga sina artistdrömmar.

  En av de sökande var Sabina Baltzar Roth som med sin starka röst gjorde intryck på juryn. Hon sjöng ur "Phantom of the opera" och en minut av Carolas "Fångad av en stormvind" och Mikael Gordon Solfors i juryn var lyrisk.

– Här har du någon du kan göra folkkär, sa han med hänvisning till Bert Karlsson.

Schlagerkungen Bert var dock av en annan åsikt.

– Jag är helt ärlig här. Hon är för kraftig, så enkelt är det. Jag kan aldrig ha med henne på en samlingsplatta med Fame Factory. Jag bestämmer inte de reglerna. De får lära sig att de måste banta innan de är med i sådana här sammanhang, sa Bert.

Nöjd med sitt framträdande

Sabina var nöjd med sitt framträdande och hon var väl medveten om att hon inte har det typiska utseendet för en schlagerstjärna.

–Jag känner nu att jag fått visa Bert vad jag går för och att han missar bra talanger för att han bara ser en prototyp. Och jag tror att värden vill ha någonting annat också. De är trötta på alla Britney Spears-kopior med silikontuttar och storlek 36. Vi är så många olika människor med olika önskemål och vi måste ha mer att erbjuda, sa Sabina utan att ha hört juryns överläggningar.

Bert Karlsson kunde dock inte tänka sig att ha med henne i Fame Factory, trots de övriga jurymedlemmarnas försök att övertyga honom.

– Vad ska jag lägga henne i för genre? Det finns ju ingen genre för henne över huvud taget, sa Bert och fortsatte att kommentera hennes övervikt.

– Hon har ingen chans. Den dagen hon har bantat ner sig 40 kilo, då är det möjligt. Jag har inget emot feta människor som sådant. Jag är själv fet, men jag skulle aldrig kunna tänka mig att bli artist, sa Bert.

Trots Berts protester lyckades Sabina ta sig vidare till nästa omgång.

De gick vidare från Stockholm

Det här hände också i programmet

Stefan Tyrving

ARTIKELN HANDLAR OM