"I tuffaste laget"

Chockstart på Stockholms-veckan – tolv slogs ut direkt

1 av 2 | Foto: strix
Karin Westerberg (t.h.) tröstades efter att ha slagits ut.
NÖJE

I måndagens program inleddes Stockholmsveckan, och det blev en chock för många av de sökande. Efter en oförberedd audition med 30 sekunders a capella slogs tolv sökande ut.

– Jag tycker att det här är i tuffaste laget, sa jurymedlemmen Mikael Gordon Solfors.

Den hektiska Stockholmsveckan har inletts. De 67 sökande var väl medvetna om att många skulle slås ut under veckan, men ingen kunde ana att tolv av dem skulle gallras ut direkt i en oförberedd autition med en halv minuts a capella.

– Jag tror att det blir mer eller mindre som en chock för dem. Personligen tycker jag att det här är i tuffaste laget, men problemet är att vi har väldigt många kvalificerade elever, vi måste få ned antalet så att vi kan börja individcoacha dem, sa Micke Solfors.

En av dem som fick känna på det tuffa allvaret i tävlingen var Sara Löfgren, som valde att sjunga "Amazing grace".

– De första sekunderna så tänkte jag att det är lugnt, men sen så började jag att skaka i hela kroppen, jag kände bara att jag ville stampa mig i genom golvet ner till Kina och försvinna. Jag tror att det var för att det kom som en överraskning, sa Sara som ändå lyckades ta sig vidare.

"Rätt tolv personer"

En av de tolv som fick lämna programmet var Karin Westerberg.

– Jag kände att det inte skulle gå så bra, jag hade feber och ont i halsen i morse och dom sjutton som var före mig var jättesäkra, så jag trodde inte på mig själv när jag gick fram, sa Karin.

Micke Solfors var trots den tuffa utslagningen säker på att de valt bort rätt sökande.

– Jag är personligen inte det minsta osäker på att det var rätt tolv personer som åkte ut. Vi plockade bort en person från varje genre, det var den vi tyckte presterade sämst, sa Micke Solfors som dock tvekade lite när det gällde utslagningen av Karin Westerberg.

– Hon står i en genre där det finns tre fyra andra. Jag vet att Bert är oense med oss i den här frågan.

Det här hände också i programmet

De här åkte ur i måndagens program

Stefan Tyrving