"Det var fruktansvärt"

Före detta elev berättade om sin tid på skolan

1 av 2 | Foto: strix
Michael Michailoff ska släppa skiva hos Bert.
NÖJE

I tisdagens program var elever från tidigare säsonger inbjudna för att dela med sig av sina erfarenheter från skolan.

– För mig var det fruktansvärt, sa Michael Michailoff.

Alla de sökande hade samladts för att lyssna på när de "gamla" eleverna från tidigare klasser berättade om sin tid på Fame Factory. De inbjudna var Michael Michailoff, Ida Hedberg, Anders Johansson, Hanna Westin och Andrés Esteche, och de hade både positiva och negativa minnen från skolan.

– Det var väldigt mycket upp och ner för mig. Ibland var jag överlycklig att jag fick göra det jag älskar mest i hela världen och ibland tyckte jag att allting sög. Det kommer ni också att känna, berättade Andrés som kände en stor press på sig under sin tid som elev.

–Man ska göra bäst ifrån sig hela tiden. En jävla prestationsångest alltså, sa Andrés.

En annan elev med tuffa erfarenheter av skolan var Michael.

–Under tiden jag var där mådde jag dåligt. Jag tyckte att det var fruktansvärt ända till jag fick åka där ifrån. Så jag hoppas att ni får jättetrevligt här, sa han och drog ner skrattsalvor från publiken.

–Ska du inte berätta att du gjort en skiva också, hojtade Bert från bakre bänkraden.

–Och för övrigt så ligger jag på Berts skivbolag också, fortsatte Michael som på det hela taget verkade nöjd med resultatet.

"Otrolig press"

En sökande som lyssnade uppmärksamt var Elin Hedberg.

–Det som var mest nytt för mig var att höra Micke Michailoff prata. Det var roligt att han var ganska anti-Fame Factory när han var med, men att han ändå ska släppa skiva. Det tyckte jag var intressant, sa Elin.

Rektor Micke Grahn satt i publiken och lyssnade på sina gamla elever. Han var inte förvånad över att några av dem haft det tufft.

–Det krävs av en artist idag att man är flexibel, det krävs en otrolig passion. För de elever som går hela vägen i Fame Factory-skolan innebär det en tuff höst och vår med otrolig press. De får ju hela branchen med allt det goda och dåliga på en gång, sa Micke Grahn.

Den före detta eleven Anders Johansson fick avsluta med välbekanta ord.

–Jag måste få dra en klyscha. Fötterna på jorden. Det är jävligt viktigt!

Det här hände också i programmet

Stefan Tyrving