"Det är oförskämt"

Bert tog tillbaka elev som slagits ut

1 av 2 | Foto: strix
Bert gav Karin Westerberg en ny chans att komma in på Fame Factory.
NÖJE

I onsdagens avsnitt tog Bert tillbaka Karin Westerberg till uttagningarna, trots att hon slogs ut i måndags av en enig jury.

– Det är oförskämt, sa jurymedlemmen Nanne Grönwall.

Många blev förvånade när Karin Westerberg slogs ut i måndagens program. Än mer förvånade blev de nog när hon kom tillbaka i onsdagens avsnitt.

– Det känns väldigt konstigt att Bert ringde och ville ha mig tillbaka. Jag frågade om han visste vad han gett sig in på, och han sa ja. Jag vet inte vad Bert tror att jag har inom mig men jag hoppas att det är något i alla fall eftersom han tog tillbaka mig, sa Karin.

Bert Karlsson själv kunde inte förstå hur Karin kunde slås ut.

– Karin var en av dem som jag verkligen reagerade på. Jag var oerhört förvånad när hon åkte ut. Det var flera av eleverna som kom fram till mig och sa "Hur kunde hon åka ut?", så därför kommer hon att komma tillbaka.

De övriga jurymedlemmarna var inte förtjusta i Berts metoder.

– Jag tycker inte att det är ok att Karin Westerberg klarat sig så här långt i tävlingen. Det finns många som hon i gruppen och tyvärr har hon kommit in som konsekvens av att någon annan fått lämna skolan, sa Micke Gordon Solfors.

"Han kör plockepinn"

En av de nya jurymedlemmarna, artisten Nanne Grönwall var inte nådig i sin kritik av Bert.

– Juryn har fått förtroende och sedan sitter han och kör plockepinn och plockar ut folk. Jag tycker om det lika mycket som att han sitter och pratar i mobiltelefon under auditions, det tycker jag är oförskämt, sa Nanne.

Men Bert Karlsson brydde sig inte om kritiken.

– Vad de andra säger bryr jag mig inte om. Det här går ut på att ta fram de bästa, hur man gör det är ointressant. Får jag bestämma så är Karin en av de 24, sa Bert.

Eftersom juryn tidigare inte gillat Karins attityd så gav Bert henne ett gott råd inför fortsättningen.

– Om folk uppfattar dig som kaxig så måste du tänka på det. Du har omgett dig med ja-sägare, det är då man aldrig upptäcker att man är kaxig. Hade någon sagt sanningen till Carola så kanske hon också hade bettet sig på ett annat sätt, påpekade schlagermakaren från Skara.

Det här hände också i onsdagens avsnitt

Stefan Tyrving